Nėra tas mokestis didelis, tačiau tai labiau paties principo klausimas. Juk tai valstybinė įstaiga ir kas jau kas, bet ji turėtų būti pavyzdinė. Galiu įsivaizduoti, kiek žmonių skambina tais numeriais, ypač pastaruoju metu, kai metinės deklaracijos. Jei šį mokestį taiko ir neinformuoja nuo to laiko, kai jie privalo informuoti, vadinasi, visai nemažai turėjo prikapsėti pinigėlių jiems, o skambinantieji nėra apie tai įspėti.

Kaip matysite, pagrindiniame jų lape ir kituose, nė žodeliu neužsimenama apie padidinto skambučio tarifą. Taip pat apie tai neužsimenama jau paskambinus pokalbio pradžioje. Todėl suprasti, kad esi papildomai apmokestintas, nėra galimybės. Smalsumo vedinas paskambinau į vartotojų teises paklausti, kaip čia taip dabar išeina. Jų atsakymas buvo, kad negali komentuoti kitų valstybinių įstaigų, net jei jos ir daro nusižengimą. Pasidomėjus, jei tai būtų ne VMI, o kita bendrovė – tai sakė, kad taip, tada jie pažeidžia šį reikalavimą.

Taip, galima eiti per jų puslapius ir susirasti informaciją apie tai, kad pokalbis kainuoja papildomai, tačiau įstatymas nėra apie tai. Skambinančiajam turi būti aišku, kad jis kreipiasi padidinto tarifo numeriu. O dabar, kad sužinotume, turėtume spausti „klauskite“, tada „skambinkite“ ir va čia yra informacija. Nemanau, kad tai yra teisingas reikalavimo taikymas.

Pridedu ekranvaizdžius iš puslapių: pagrindinio, mano VMI, verslui, apie VMI ir aiškiai matosi numeriai, kuriais galima skambinti, tačiau nėra jokios informacijos apie padidinto tarifo mokestį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.


Komentuoja VMI atstovai:
Pažymėtina, jog skambinant į Mokesčių informacijos centrą, skambučio kaina priklauso nuo individualaus ryšio operatoriaus nustatyto tarifo. Pvz. Bite ir Tele2 yra nustačiusi 0,01 Eur tarifą už minutę; iš Telia tinklo skambučiai yra apmokestinami kaip skambinant į bet kurį kitą numerį Telia tinkle, o skambinant iš Telia fiksuoto tinklo minutė kainuoja 0,02 Eur. Operatorių nustatyti tarifai skiriasi ir jie yra skelbiami VMI interneto svetainėje.

Kadangi identifikuoti kokio ryšio operatoriaus paslaugomis naudojasi mokesčių mokėtojas skambinantis į MIC negalima, todėl ir informuoti iš anksto (iki pokalbio) apie gyventojo pasirinkto ryšio operatoriaus nustatytą skambučio kainą galimybės nėra.