Šeštadienį menininkių Rugilės Barzdžiukaitės, Vaivos Grainytės ir Linos Lapelytės opera-performansas „Saulė ir jūra (Marina)“ Venecijos bienalėje pelnė prestižinį „Auksinį liūtą“ už Nacionalinį pasirodymą. Pirmadienį komanda grįžo į Vilnių.

Anot V. Grainytės, šis apdovanojimas dviguba laimė – „Auksinis liūtas“ atiteko ir joms, ir kartu pažymėjo svarbų įvykį mūsų šaliai.

„Emocijos dar nenusistovėjo, visi sveikina, džiaugiasi“, – sakė viena iš operos-performanso solisčių Ieva. Jai antrino ir pasirodyme dalyvavusi užsienietė Rachel sakydama, kad sunku buvo suprasti, kas įvyko, o suvokus, jog nugalėjo, pasipylė laimės ašaros.

DELFI primena, kad bienalės komisija Lietuvą apdovanojo už eksperimentinę paviljono dvasią, netikėtą požiūrį į šalies pristatymą ir kūrybingą erdvės pritaikymą brechtiškai operai, taip pat už išradingą sąveiką su Venecijos miestu ir jos gyventojais. „Saulė ir jūra (Marina)“ yra poilsio ir šiuolaikinio gyvenimo kritika, sudainuota eilinius žmones įkūnijančių atlikėjų ir savanorių lūpomis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)