Konfliktas kilo šeštadienį, DELFI.lv vaizdo įraše matyti, kad 23 metų 221 cm ūgio krepšininkui suplėšyti marškinėliai, prakirstas dešinysis antakis.

Į incidento vietą atvykus policijai, nė viena pusė neturėjo jokių nusiskundimų ir nieko niekuo nekaltino. Nepaisant to, policijos atstovai pareiškė, kad išnagrinės konflikto priežastis ir aplinkybes.

„Prie manęs ten prisikabino, man pirmam užvožė ir tada aš pradėjau duoti grąžos. Tada kaip ir aprimo viskas. Vieną maniškį iškart paguldė – ne, du maniškius iškart paguldė... Kažkokie Karostos (ne iš gerosios pusės pagarsėjusi Liepojos miesto dalis, – red. past.) gyventojai. Tada aprimo viskas, – apollo.lv pasakojo pats K. Porzingis. – Po to vienas metė į mane kėdę – pataikė man į galvą ir dar vienam vyriškiui... Neviena kėdė ten lėkė. Ir tada visas vėl iš pradžių“.

Leidinys rašo, kad priešingai nei anksčiau spėliota, krepšininkui konflikto metu nebuvo sulaužyta ranka.

„Tada aš vieną iš jų pagavau ir paguldžiau. Kaip reikiant sumušiau jo veidą ir tada kažkaip mane nustūmė šalin, aš stojausi ir traukiausi atgal, bet vienas man taip užvožė – prakirto kaktą. Visas veidas kruvinas, tačiau viskas gerai, ranką tik šiek tiek susižeidžiau, bet viskas bus gerai,“ – pasakojo K. Porzingis.

Policija DELFI.lv teigė, kad iškvietimą į minėtą gatvę gavo dėl konflikto, į kurį įsivėlė grupė žmonių.

Atvykus policijos pareigūnams, keli incidente dalyvavę asmenys spėjo pasišalinti, konfliktas greitai aprimo, niekas nebuvo sulaikytas.

Latvijos žiniasklaida nedetalizuoja, dėl ko konkrečiai kilo konfliktas, o JAV leidiniai spekuliuoja teiginiu, kad K. Porzingį užpuolė „rusakalbiai Liepojos gyventojai“, pasipiktinę krepšininko sprendimu palikti Niujorko komandą.

Tiesa, toks įvykių vertinimas bendrame kontekste skamba gana komiškai.

Dalaso „Mavericks“ klubo atstovas teigė, kad pradėjo tyrimą dėl šio incidento. Jo žiniomis Kristapas buvo užpultas ir sumuštas.

Problemų latvis turi ir daugiau – dar balandžio mėnesį jo pavardė buvo linksniuojama kitoje garbės nedarančioje istorijoje – JAV žiniasklaida mirgėjo pranešimais apie moters išprievartavimu kaltinimą Latvijos žvaigždę.