Pirmadienio rytą Vilniuje Valdovų rūmuose surengtoje spaudos konferencijoje kandidatė kalbėjo, kad per artimiausias dvi savaites kalbėsis su kitų politinių partijų atstovais.

„Bandysiu kalbėtis su visomis nuosaikiomis politinėmis jėgomis. Naudosiu tradicines priemones, tai ėjimas tiesiai į rinkėjus, per žiniasklaidą ir kitur. Priemonių bus įvairių, aišku, laikas yra pakankamai ribotas, todėl reikės išnaudoti išteklius optimaliai, bet tikiu, kad pavyks tai padaryti“, – sakė I. Šimonytė.

Seimo narė padėkojo tiems, kurie atsispyrė įvairioms manipuliacijoms šiuose rinkimuose. „Kalbu apie referendumą dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo“, – sakė ji.

I. Šimonytė pastebėjo, kad referendumas dėl pilietybės išsaugojimo įvyko, bet jo rezultatas toks, kad Konstitucijos pataisai nepritarta.

„Tačiau turime matyti, kad iš dalyvavusių žmonių labai didelė dalis pasisakė už tai, kad Konstitucija turi būti keičiama. Jie pasisakė už tai, kad klausimas būtų sprendžiamas, – kalbėjo ji. – Jei būčiau išrinkta, telkčiau politines jėgas, kad tai būtų padaryta.“

I. Šimonytė sakė, kad buvo galvojusių, jog ji į antrąjį turą nepateks.

„Priekaištavo man, kad sudarysiu konkurenciją Gitanui Nausėdai ir tokiu būdu galbūt padėsiu Sauliui Skverneliui tapti prezidentu. Kaip matome, niekas iš šių dalykų neįvyko. Turime unikalią situaciją, kada antrajame ture yra kandidatai, kurios galima būtų laikyti centro-dešinės pažiūrų.

Vertinu rezultatą, kaip labai gerą, džiaugiuosi, kad pavyko nepalįsti po tomis lubomis, po kuriomis mane bandė pakišti“, – sakė ji.

Su S. Skverneliu dirbti pavyktų

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai Seime priklausanti politikė apie darbą su premjeru S. Skverneliu sakė: „Konstitucinio teismo nutarimai yra labai aiškūs. Jei Seime yra ta pati dauguma, prezidentas yra įpareigotas teikti to paties premjero kandidatūrą“.

„Žinoma, niekas nelaiko pririšto nė vieno valstybės pareigūno, jei S. Skvernelis manytų, kad jis jau viską padarė, ką Lietuvai galima gero padaryti, nenorėtų toliau užimti premjero posto, nors dauguma išlieka ta pati, tai tokia yra pono valia.

Niekas neverčia dirbti, Lietuvoje nėra priverstinio darbo. Jeigu vis dėlto, emocijos nurimtų ir valstiečiai-žalieji ir jų partneriai matytų, kad pasitikima tuo pačiu premjeru, manau, dirbti su S. Skverneliu man tikrai pavyktų“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji taip pat neatmetė mažumos Vyriausybės scenarijaus. „Tačiau manau, kad įkaitinta retorika turėtų būti padėta į pašalį. Reikėtų pradėti nuo balto lapo“, – sakė kandidatė.