„Sėkmę lėmė tai, kad parama yra pasklidusi po visą Lietuvą, pažiūrėjome, kad parama 46 savivaldybių yra nuostabus pasiekimas. Kita vertus, tai rodo, kad važiavimas į regionus paliko tam tikrą pėdsaką jų atmintyje. Pastaruoju laiku buvome susikoncentravę į debatus, bet antrame ture norėčiau likviduoti kai kurias savo skolas, tikiuosi aplankyti dar daugiau miestų.

Aš tikėjausi, kad gali pavykti laimėti, procentą prognozuoti bijojau, bet viltis buvo ir ta viltis su kaupu buvo viršyta. Strategijos ateities turėtų skirtis, manau, bus galimybė pakalbėti apie daugelį dalykų su Šimonyte, kai kurie klausimai, tikiuosi, bus patikslinti“, – DELFI sakė kandidatas į prezidentus.

Jis tikina, kad į oponentų kritiką stengiasi nereaguoti, o tapęs prezidentu, jis siektų susitarti, prie bendro stalo kviestų įvairias partijas.

„Aš esu nepriklausomas kandidatas, tai reiškia, kad galiu lengviau pasiekti tikslus, sieksiu susitarti, kviesiu įvairias partijas prie bendro stalo. Oponentai ir yra tam, kad jie sakytų apie mane neigiamus dalykus, jeigu sakoma vien tam, kad būtų kalbama, tai man nieko nereiškia.

Paklaustas, ar jau sulaukė pasveikinimų, G.Nausėda patvirtino, kad sociologas Vladas Gaidys jį jau pasveikino.

„Mes su ponu Gaidžiu matėmės LNK studijoje, jis mane labai sveikino, sakė, kad viskas bus gerai“, – patvirtino G.Nausėda.

„Tai neišsprendžiama lygtis, kalbant apie antrojo turo rezultatus“, – nenorėjo prognozuoti G.Nausėda.

Paklaustas, kokios tikisi paramos, G.Nausėda, pabrėžė, kad jam tai nėra labai svarbus dalykas. Taip pat jis nenoriai kalbėjo apie S.Skvernelio ir R.Karbauskio pareiškimus apie pasitraukimą į opoziciją.

„Manau, kad pasaulis tuo nesibaigs, jeigu nepavyks Skvernelio įtikinti tęsti darbus, bus bandoma ieškoti kitų alternatyvų, gal tai bus kitokia valdančioji koalicija. Aš norėčiau dar asmeniškai pakalbėti su juo šiuo klausimu, norėčiau suprasti tikruosius motyvus, ar tikrai yra partijoje sutarimas. Man atrodo, kad šiuo metu yra lengvos improvizacijos, reikėtų palaukti ir tada galėsime ramiau kalbėtis“, –specialioje DELFI laidoje kalbėjo G.Nausėda.

Kandidatas į prezidentus taip pat paatviravo, kokį kritiškiausią momentą išgyveno rinkimų laikotarpiu.

„Jis buvo netikėtas – aš susirgau, tai bus peršalimas, tada krito ir nuotaika, buvo visokių renginių, negalėjau į juos nueiti, nes praradau balsą, buvo labai nelengva“, – atviravo G.Nausėda.