„Jau šiandien turbūt nelabai“, – TV3 televizijai sakė S. Skvernelis, paklaustas, ar dar tikisi šiandien aplenkti antroje vietoje atsidūrusią Ingridą Šimonytę.

S. Skvernelis sako liksiantis aktyviu Seimo nariu „valstiečių“ frakcijoje, taip pat dar kartą patvirtino, kad atsistatydins iš premjero posto liepos 12-ąją.

„Lietuva be Vyriausybės nebus, bus šalies vadovas: vienas iš jų žada sukurti gerovės valstybę, kitas – susodinti ir tartis. Tai bus gera galimybė pademonstruoti lyderystę, suburti daugumą ir įgyvendinti tuos pažadus, kurie buvo žadėti žmonėms“, – apie savo oponentus, greičiausiai pateksiančius į antrą turą, kalbėjo jis.

Suskaičiavus duomenis 1523 apylinkėse iš 1972 prezidento rinkimuose pirmauja Gitanas Nausėda, antra – Ingrida Šimonytė.

Kalbėdamas apie po dviejų savaičių vyksiančius Europos Parlamento ir kitąmet – Seimo rinkimus, jis teigia, kad „valstiečiams“ „signalas yra labai aiškiai pasiųstas ir nereaguoti į jį, apsimesti, kad jo nėra, būtų politiškai nepriimtina“.

Galimas pralaimėjimo priežastis jis sako paliekantis vertinti politologams.

„Galbūt ir ta priežastis yra, kad mokesčių mažinimas, galimybė uždirbantiems žmonėms turėti daugiau vaiko, šeimos politikos skatinimas nėra priimtinas“, – svarstė jis.

S. Skvernelis teigė, kad „būtų gera galimybė grįžti“ prie idėjos organizuoti Seimo rinkimus pavasarį, kad naujoji Vyriausybė galėtų pati formuoti biudžetą, o ne paveldėti projektą iš buvusios valdžios.

Prieš vidurnaktį S. Skvernelio rinkimų štabe apsilankiusi I. Šimonytės štabo atstovė Monika Navickienė perdavė gėles ir sveikinimus Vytautui Bakui, strategavusiam S. Skvernelio kampaniją. V. Bakas linkėjo „sutelkti visuomenę ir atsiriboti nuo interesų“, kurie galėtų „sukelti regimybę, kad interesų grupės gali būti Prezidentūroje“.

Žurnalistams jis pabrėžė, kad S. Skvernelis, nepaisant pralaimėjimo, „iš šios kampanijos išėjo sustiprėjęs, padaręs dar vieną žingsnį į priekį“.