„Ji yra nepriklausoma kandidatė, manau, kad tai yra visiškai natūralu, tai yra nepriklausomas žmogus, ji jau seniai yra ne konservatorių kandidatė. Man tas jau seniai aišku, keista, kad jus tai stebina“, – sakė G.Landsbergis.

„Manau, kad dar šiek tiek reikia palaukti, taip pat reikia palaukti užsienio rezultatų. Po kelių valandų paaiškės. Aš turiu lūkesčių, kad Ingrida Šimonytė bus antrajame ture. Aš manyčiau, kad nei vienas iš trijų kandidatų negali būti užtikrintas, kad bus antrame ture, net kaimiškose vietovėse balsai gana apylygiai, o didieji miestai, kurie keis visą vaizdą, tai palaukime. Aš tik pakartosiu, kad visi trys turi pakankamai panašius šansus“, – sakė G. Landsbergis.

„Aš pats ramiai žiūriu į tą vadinamąjį feisbuko burbulą. Aš jį priimu kaip pozityvų ženklą, bet reikia žiūrėti į bendras tendencijas, kurios nesuteikia pagrindo nerimauti.

G.Landsbergis DELFI laidoje sureagavo į profesoriaus V.Landsbergio žodžius, kad Gitanas Nausėda jam atrodo labiau panašus į prezidentą.

„Aš nustebau, kai profesorius tai pasakė, jam net paskambinau ir paklausiau, ką jis turėjo omenyje. Galiu paaiškinti, vienas kriterijus pagal išvaizdą, o kitas – pagal turinį. Galima suprasti, kad Šimonytė yra turinio prezidentė. Negaliu jo žodžių komentuoti, bet gal žmonėms ir gali susidaryti įspūdis, kad žmogaus išvaizda gali būti prezidentinė, bet uždavinys yra pamatyti, kokios tikrosios kandidatų vertybės, ar jis gali atlaikyti spaudimą, kaip jis atrodys Briuselyje, derybose, čia yra svarbiausia. Aš turiu savo pasirinkimą ir man yra visiškai aišku. O kaip rinksis Lietuva, nežinau, dabar Lietuva yra tokioje kryžkelėje. Vienas dalykas aiškus, kad gąsdinimo taktika nepasiteisino. Aš net būdavau nustebęs dėl kai kurių Karbauskio pareiškimų, tai buvo labai negatyvi jo žinutė“, – tikino G.Landsbergis.

Jis taip pat įvertino R.Karbauskio gąsdinimus ir užsiminė, kas būtų, jeigu jo gąsdinimai išsipildytų.

„Aš spėjau permesti kai kuriuos Pranckiečio ir Karbauskio pasisakymus ir jie nesutampa. Man rodos, kad kol kas niekas negali atsakyti, kas laukia valdančiosios daugumos. Retorika tikrai kinta, manau, kad pirmiausia reikia palaukti, kol Skvernelis ir Karbauskis išsiaiškins, valstiečiai turi išsiaiškinti. Jų yra atsakomybė, o mes turime palaukti. Jeigu matytume, kad kai kurie Karbauskio pasvarstymai išsipildytų, tai išsigąsti nereikėtų, Seime yra ateitis ir po Ramūno Karbauskio. O tarp galimų scenarijų yra ir parama Sauliaus Skvernelio Vyriausybei, jeigu Skvernelis būtų linkęs nepaklausyti Karbauskio, galbūt galėtų likti didžioji dauguma ministrų. Tai tiesiog yra Karbauskio sukelta krizė. Taip pat manau, kad išankstiniai rinkimai būtų neišvengiami“, – kalbėjo G.Landsbergis.

Jis taip pat įvertino I.Šimonytės teigiamas puses, kurios galėtų jai padėti laimėti.

„Kai kuriose apygardose buvo labai stiprios Ingridos pozicijos, net pozityviai netikėta, kad kai kuriose apygardose Ingrida pirmauja, o antroje vietoje Nausėda, trečioje – Skvernelis, tačiau rezultatai labai pirminiai. Dar noriu pasakyti, kad Vilniuje atotrūkis yra didesnis. Žmonės jau šiandien pamatė, kokia yra Šimonytė, ji turėjo puikias galimybes atsiskleisti, žmonės vertina nuoširdumą ir balsuos už ją. Mano įsivaizdavimu, prezidentas turi būti kompetetingas, turintis humoro jausmą, mėgstantis „Metallicą“. (…) Aš manau, kad mes nuo pačių pradžių sakėme, kad konservatoriai remia Šimonytę, tai yra parama“, – patvirtino G. Landsbergis.