„Tikiuosi, kad ateis laikas, kai bus toks (liberalių pažiūrų – DELFI) kandidatas. Kita vertus, nebūkime naivūs – liberalizmas nėra toks metras, kurį pridėjus prie kandidatų galima paskaičiuoti. (…) Man atrodo, kad Ingrida gali atstovauti visus Lietuvos žmones: jos pažiūros nėra liberalios, bet linkusios į tą pusę, manobalsas.lt neblogas testas tą ir parodo. Man atrodo, čia nėra taip blogai“, – sakė R. Šimašius.

Jis savo apsilankymu pareiškė palaikymą I. Šimonytei, tačiau nemano, kad ir Gitanas Nausėda būtų prastas prezidetas.

„Tiesa sakant aš labai džiaugiuosi, kad prezidento rinkimuose yra geri kandidatai. Tarp gerų kandidatų yra labai gerų kandidatų. O Ingrida yra pagal pažiūras yra artimiausia.

Teko matyti ją dirbant, tai tos savybės, kurios reikalingos prezidentui, man atrodo, kad jos visos yra – ir darbštumas, ir atsakingumas, ir drąsa. Manau, kad tai yra labai gerai. Gitanas irgi yra puikus kandidatas. Nemanau, kad jis būtų prastas prezidentas“, – kalbėjo R. Šimašius.

Politiko nuomone, Ramūno Karbauskio pareiškimas apie galimą pasitraukimą buvo padarytas nelaiku.

„Prieš pat rinkimus iš pono Karbauskio pusės tai skambėjo kaip šantažas. Aš nežinau, ar tinkamas laikas apie tai dabar kalbėti, galbūt pasibaigus balsavimui – taip. Manau, kad tai būtų logiškas žingsnis, nes vis tiek premjeras tai yra labai svarbus žmogus. Dalyvaujant rinkimuose, nesurinkant pasitikėjimo, natūralu, kad reikia daryti išvadas . Tikrai nesiečiau to su geru arba blogu darbu, bet manau, kad tai yra logiškas pasvarstymas“, – kalbėjo R. Šimašius.