„Aš norėčiau Lietuvos piliečiams padėkoti, kad jie taip aktyviai registravosi, tai yra džiugi žinia, kad jiems rūpi pilietybės išsaugojimas, mes jau širdyse laimėjome referendumą, nes visi apie tai kalba. Daugelis žmonių susivienijo, net prezidentė pareiškė, reikia apie tai ir toliau kalbėti, bet tas referendumas yra laimėtas. Džiaugiuosi, kad mūsų tauta pribrendo“, – teigė D.Henke.

Seimo narė Agnė Širinskienė pabrėžė, kad nemaža tikimybė, jog referendumai neįvyko.
„Žinant, kad pakankamai nedaug žmonių dalyvavo, kad referendumas įvyktų, tai nemaža tikimybė, kad referendumai neįvyko, bet mes greitai sužinosime, bet kuriuo atveju tikiuosi, kad tai bus tam tikras ženklas, kad pokyčiai yra reikalingi“, – DELFI sakė A.Širinskienė.

Ji taip pat tikino, kad dėl formuluotės buvo diskutuota mažiausiai pusę metų ir tai buvo pats paprasčiausias įmanomas variantas.

„Klausimas dėl pilietybės išsaugojimo bus atviras tol, kol jis nebus išspręstas. Esame per maža valstybė, kad kasmet rizikuotume prarasti savo piliečius. Manau, kad klausimo atvirumas yra neišvengiamas, su kiekvienais prezidento rinkimais tas klausimas kils. Mano galva, tai neišvengiama, o dėl formuluotės dirbome mažiausiai pusę metų, buvo pasirinktas pats paprasčiausias variantas“, – DELFI laidoje A.Širinskienė.

„Pagaliau mes padėsime tašką, tik nežinau, į kurią pusę. Jeigu neįvyks referendumai, manysime, kad tai bus tautos sprendimas“, – taip pat įvertino A.Širinskienė.

VU Teisės fakulteto profesorius habil. dr. Vytautas Nekrošius sakė, kad kol kas turėjome per mažai paaiškinimo apie referendumus.

„Aš nenorėčiau vertinti, tačiau faktas, kad klausimai opūs, kitas man faktas svarbus atrodo, kad turėjau bent keturis kartus perskaityti formuluotę dėl dvigubos pilietybės ir visiškai nesuprantu, kodėl mes darome dviejų rūšių lietuvius. Diskutuoti yra geras pagrindas ir pasiekti bendrą sutarimą, nes, manau, buvo per mažai aiškinimo ir viešinimo, o kvota yra labai didelė. Aš vertinu tai kaip gerą diskusijos pradžią“, – sakė V. Nekrošius.