Apie protestuotojų patirtus sužalojimus nepranešama.

„Šiandien yra lemiama laisvės ar mirties diena! Norime tokios kaip visa Europa Albanijos“, – opozicijos protestuotojams skelbė opozicinės demokratinės partijos vadovas Lulzimas Basha.

Pasak opozicijos vadovo, be permainų rinkimai Albanijoje neįmanomi „nei šių metų birželį, nei kitais metais“, ir „nebus nusileidžiama reikalavimams premjerui Edi Ramai atsistatydinti“.

Albanijos centro dešinės opozicija nusprendė sekmadienį tęsti protesto akcijas, per kurias reikalaujama vyriausybę atsistatydinti bei sušaukti pirmalaikius parlamento rinkimus.

Šeštadienio vakarą tūkstančiai opozicijos rėmėjų, vedini buvusio Albanijos prezidento L. Bashos ir ministro pirmininko Sali Berishos, susirinko prie šalies parlamento pastato ir bandė įveikti policijos užkardas, taip pat reikalaudami paleisti ankstesnių protestų organizatorių Saitą Dolapi.

Dabartinis Albanijos prezidentas Iliras Metahas paprašė protestuotojų užtikrinti viešąją rimtį bei vengti smurto, o premjeras E. Rama opozicijos elgesį pavadino „akla politika“.

Per šeštadienio protesto akcijas Tiranoje opozicijos šalininkai svaidėsi Molotovo kokteiliais, o policija naudojo ašarines dujas bei vandens patrankas. Buvo sužeista ir protestuotojų, ir teisėsaugos pareigūnų.

Opozicija kaltina socialistų premjero E. Ramos vyriausybę korupcija bei ryšiais su organizuotu nusikalstamumu, tačiau vyriausybė tokius kaltinimus kategoriškai atmeta.

Kitą mėnesį Albanija turėtų sulaukti atsakymo iš Europos Sąjungos, ar bus galima pradėti derybas dėl narystės Bendrijoje. Be to, birželį šioje Vakarų Balkanų valstybėje numatyti vietos valdžios rinkimai.