Balsuoti S. Skvernelis atvyko su visa šeima: žmona ir abiem vaikais. Po balsavimo klausimų sulaukė ne tik S. Skvernelis. Žiniasklaida žmonos domėjosi, kodėl ji neleido savo vyrui vykdyti duoto pažado ir parduoti namo V. Mazuroniui, kaip jis buvo pažadėjęs per debatus.

„Nes jis man patinka“, – į klausimą, kodėl neleido vyrui parduoti namo, atsakė S. Skvernelio žmona ir tvirtino, kad vyras dažnai klauso jos patarimų.

Ji teigė, kad palaikė savo vyro sprendimą eiti į rinkimus ir tvirtino, kad nebijo viešumo, kuris gali užklupti.

S. Skvernelis sulaukė ir užsienio žiniasklaidos klausimų. Vienas jų: „Jei pralaimėsite, ar atsistatydinsite?“ Premjeras atsakė lietuviškai: „Šitą klausimą jau lietuviškai atsakiau, galiu pakartoti, kad sulaukime rezultatų, o po to, kai bus rezultatai, tada kalbėsime apie tolesnį sprendimą, koks jis turėtų būti. Savo pozicijos nekeičiu, bet kol nėra rezultatų, komentuoti ir svarstyti nematau prasmės“.

Sekmadienį agitacija uždrausta, tad S. Skvernelis iki balsadėžių uždarymo ketina dalyvauti dukros koncerte, o vėliau, vakare, pirmiausia padėkoti padėjusiai komandai.

S. Skvernelis teigė, kad neabejoja, kad paklius į antrąjį turą, o jame tikisi rimtos kovos. „Nesirenku, kas gali būti parankesnis, tai turi būti žmonių valia, svarbiausia, kad žmonės gali pasirinkti. Džiaugiuosi, kad ir dabar gali“, – teigė kandidatas.

Jis tvirtino, kad laikotarpis buvo sunkus, tačiau nenuvargino. „Esu pratęs visą gyvenimą dirbti, arti valstybei. Tai buvo sunkus laikotarpis, bet manęs nenuvargino. Tas tempas, kurį dabar turėjau, buvo šiek tiek imlesnis laikui, buitinių rūpesčių teko šeimai, bet aš pasiryžęs toliau daryti viską, kad turėčiau žmonių pasitikėjimą jiems dirbti“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Kandidatas su žmona dalyvavo abiejuose referendumuose. S. Skvernelio teigimu, kiekvienam piliečiui svarbu turėti teisę pasirinkti.

Rinkimų biuletenyje įrašytos devynios pavardės: Vytenis Povilas Andriukaitis, Valentinas Mazuronis, Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, Saulius Skvernelis, Ingrida Šimonytė, Gitanas Nausėda, Valdemaras Tomaševskis ir Arvydas Juozaitis.

Balsuoti galima iki aštuntos valandos vakaro. Tada bus skaičiuojami balsai. Pirmiausia bus suskaičiuoti Prezidento rinkimų biuleteniai, vėliau referendumo dėl pilietybės išsaugojimo, o tik tada referendumo dėl Seimo narių mažinimo.

Jei nė vienas kandidatas pirmojo turo metu nesurinks daugiau nei 50 proc. balsų, po dviejų savaičių bus rengiamas antras turas.