„Olimpiečiai moka finišuoti, mano stiprioji pusė buvo finišas, todėl iki paskutinės (debatų. - ELTA) laidos Lietuva buvo nustebinta. Galiu pasakyti, kad nė kiek nepavargau, priešingai, pamenu, kai olimpiniame baseine praplaukiau, tai atrodė, kad galiu apsisukti ir vėl iš naujo plaukti. Tai rinkimuose panašiai - tik balsas nukentėjo, o visas organizmas veikia kaip laikrodis“, - Eltai sakė A. Juozaitis.

Paklaustas, ar atėjęs prie balsadėžės nesvarstė, sekdamas vieno kandidato pavyzdžiu, balsą perduoti kitam, A. Juozaitis pabrėžė, kad jis jau seniai apsisprendęs.

„Lietuvoje vis dar svarsto koks 30-40 nuošimčių, už ką balsuoti, o aš jau seniai įsitikinęs, seniai apsisprendęs, nėra nė ko kalbėti“, - teigė jis.

Kandidatas į prezidentus paėmė abu referendumų dėl pilietybės ir Seimo narių skaičiaus mažinimo biuletenius, tačiau, teigė jis, ne abu referendumus jis palaiko.

Rinkimų dieną A. Juozaitis nepraleido progos dar kartą įgelti Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai LRT – visuomeninį transliuotoją kandidatas kaltino „komunistine propaganda“ dėl pastabų apie Vokietijos partiją „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), su kuria jis palaiko ryšius.

Jo pasisakymo įrašą paskelbė portalas „Atvira Klaipėda“.

Prezidento rinkimuose ir referendumuose dėl dvigubos pilietybės bei Seimo narių skaičiaus mažinimo balsavęs filosofas sakėsi, kad iki dalyvavimo komandos štabe dar turėsiantis leistis į kelionę iš uostamiesčio į Vilnių, bus dar keli susitikimai bei pietūs su broliu.

Sekmadienį šalies vadovą Lietuvos piliečiai renka iš 9 kandidatų: ekonomisto Gitano Nausėdos, buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės, premjero Sauliaus Skvernelio, eurokomisaro Vytenio Andriukaičio, filosofo Arvydo Juozaičio, Seimo narių Mindaugo Puidoko ir Naglio Puteikio, eroparlamentarų Valdemaro Tomaševskio ir Valentino Mazuronio.