„Kaip sąmoningas pilietis noriu, kad referendumų iniciatoriai man pateiktų kiekvienu klausimu teigiamus ir neigiamus aspektus ir poveikio vertinimą. Taip pat atsakytų, kiek Konstitucijos straipsnių reikėtų keisti esant vienai formuluotei ir esant kitai. Taip pat turėtų pasakyti, kas yra tas konstitucinis įstatymas. Bent jau kokie principai. Referendumai yra sąmoningas piliečių apsisprendimas“, – teigė V. Andriukaitis.

V. Andriukaitis įvardijo, kokio Prezidento norėtų Lietuvai. „Tai diena, kai Lietuvos piliečiai renka Lietuvos Respublikos Prezidentą. Tikiu, kad piliečiai balsuos už Prezidentą, kuris nėra įtakojamas nei bankų, nei agrokoncernų, nemeluojantis, neapsimelavęs, kuris kalbės su kitų Europos Sąjungos šalių vadovais ir Vyriausybėmis keliomis užsienio kalbomis laisvai, žinos situaciją ir nebus naujokas sudėtingose Europos Sąjungos vidaus ir užsienio politikos klausimuose. Ir Lietuvos vidaus ir užsienio politikos klausimuose, – po balsavimo tvirtino V. Andriukaitis. – Tikiu, kad Lietuva rinks žmonių Prezidentą.“

Kandidatas teigė, kad rezultatų lauks labai geromis nuotaikomis. „Atvykau kovo 29-ąją, įvykdžiau visus reikalavimus, nesinaudojau savo padėtimi, tiksliai vykdžiau priesaiką, o po to per mėnesį – tiek įspūdžių, tiek susitikimų, tiek patirties“, – tvirtino V. Andriukaitis.

Rinkimų biuletenyje įrašytos devynios pavardės: Vytenis Povilas Andriukaitis, Valentinas Mazuronis, Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, Saulius Skvernelis, Ingrida Šimonytė, Gitanas Nausėda, Valdemaras Tomaševskis ir Arvydas Juozaitis.

Balsuoti galima iki aštuntos valandos vakaro. Tada bus skaičiuojami balsai. Pirmiausia bus suskaičiuoti Prezidento rinkimų biuleteniai, vėliau referendumo dėl pilietybės išsaugojimo, o tik tada referendumo dėl Seimo narių mažinimo.

Jei nė vienas kandidatas pirmojo turo metu nesurinks daugiau nei 50 proc. balsų, po dviejų savaičių bus rengiamas antras turas.