Paklausta, kodėl balsuoja taip anksti, kandidatė atsakė: „todėl, kad turiu važiuoti mamą lankyti ligoninėje“.

Kandidatė neslėpė, kad po rinkimų kampanijos jau fiziškai jaučia nuovargį, tačiau į tai žiūrėjo filosofiškai, ir paaiškino, kad ji nėra naujokė politikoje.

„Tai jau – laukta diena, kadangi neslėpsiu, kad fiziškai nuovargį justi jau tenka, bet kadangi politikoje esu ne pirmą dieną, tai, žinote, prie visko politikoje esi pripratęs ir supranti, kad čia – tik vieno etapo pabaiga. Paskui bus kitas etapas, ir tame kitame etape irgi bus iššūkių, galbūt, nelabai malonių dalykų, gal – ir labai džiugių. Toks gyvenimas“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Kandidatė planuoja šiandien dieną pasodinti keletą gėlių, o vakarą leis su savo štabu ir savanoriais, laukdama rezultatų.

„Tai – ne kasdienė diena mano gyvenime, jaudulį jaučiu, bet esu daug ko mačiusi, ir nemanau, kad gali būti tokių situacijų, su kuriomis nesugebėčiau susidoroti. Kas bus, tą ir krikštysime“, – sakė I. Šimonytė.

Jos nuomone, prezidentui reikia „gebėjimo priimti sprendimus tada, kada reikia, gebėjimo kalbėtis su skirtingų nuomonių žmonėmis, ieškoti konsensuso, ir taip pat gebėjimo deramai atstovauti Lietuvai tarptautinėje erdvėje“.

Kaip ir žadėjo anksčiau kandidatė nedalyvavo viename iš referendumų.