Ketvirtadienį Pchenjanas paleido dvi trumpo nuotolio raketas, o dar keliomis dienomis anksčiau taip pat išbandė kelias trumpo nuotolio raketas.

„Jos trumpo nuotolio ir aš nelaikau to piktnaudžiavimu pasitikėjimu“, - interviu „Politico“ sakė D. Trumpas ir pridūrė, kad vis dėlto galiausiai gali prarasti pasitikėjimą Šiaurės Korėjos vadovu Kim Jong-unu.

Tačiau 20 valandų anksčiau JAV prezidentas reagavo kiek kitaip, jis parodė savo susierzinimą.

„Niekas dėl to nesidžiaugia. Pažiūrėsime, kas bus. Žinau, kad jie nori derėtis, jie kalba apie derybas. Tačiau nemanau, kad jie yra pasiruošę derėtis“, - reaguodamas į Šiaurės Korėjos raketų paleidimus, iš pradžių sakė D. Trumpas.

Šiaurės Korėja pernai sustabdė ilgo nuotolio raketų ir branduolinių ginklų bandymus, ir tai sudarė sąlygas pirmajam Kim Jong-uno susitikimui su JAV prezidentu D. Trumpu. Pernai birželį abu vadovai susitiko Singapūre.

Pirmojo istoriniu laikomu abiejų vadovų susitikimo metu Singapūre Kim Jong-unas ir D. Trumpas sudarė miglotą susitarimą dėl Korėjos pusiasalio denuklearizacijos.

Tačiau žlugus antrajam D. Trumpo ir Kim Jong-uno susitikimui šių metų vasarį, įtampa tarp JAV ir Šiaurės Korėjos vėl pradėjo augti. Kim Jong-unas apkaltino Vašingtoną elgiantis „nesąžiningai“ ir įspėjo keisti savo požiūrį.