4-5 porcijoms reikės:

  • 700-800 g bulvių,
  • 300 g (1 vidutinio) burokėlio,
  • 1 kiaušinio,
  • 150 g (1/2 puodelio) miltų,
  • daug druskos,
  • alyvuogių aliejaus kepimui,
  • padažui: 1/2 ilgavaisio agurko, 1/2 puodelio graikiško jogurto, 1 v.š. alyvuogių aliejaus, 1 česnako skiltelės, saujelės šviežios kalendros, pagal skonį druskos.

Gaminimas:

1. Burokėlį verdame puode apie 50 min arba kepame orkaitėje įvynioję į foliją 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min taip pat. Pasūdytame vandenyje verdame bulves su lupenomis (būtinai su lupenomis) apie 40 min arba vėlgi galime kepti orkaitėje įvynioję į foliją.
2. Kol bulvės vis dar karštos nulupame lupeną (tai svarbus žingsnis – bulvės turi būti karštos).
3. Nuluptas karštas bulves sutriname (turi pavykti kažkas panašaus į bulvių košę), o burokėlį sutarkuojame su tarka ir viską sukrečiame į dubenį.
4. Išplakame kiaušinį su 1 1/2 a.š. druskos.
5. Plaktą kiaušinį, miltus sumaišome su vis dar karštomis bulvėmis ir burokėliais. Minkome tešlą tol, kol susijungs ingredientai – neperminkome.
6. Galiausiai suformuojame ilgas juosteles ir supjaustome gabaliukais. Kiekviename gabaliuke galime palikti šakutės atspaudą – gnocchiai bus patrauklesni akiai.
7. Užverdame didelį puodą vandens ir gerai pasūdome (drąsiai 1 v.š. druskos, galima ir daugiau).
8. Į verdantį vandenį sudedame gnocchius, bet ne visus iš karto, o dalimis (dedame tiek, kad jie laisvai virtų ir vienas su kitu nekontaktuotų). Vos tik gnocchis iškyla į paviršių – griebiame lauk ir taip su kiekvienu (labai svarbus žingsnis).
9. Galiausiai keptuvėje su aliejumi apkepame virtinukus.
10. Padažo gamyba: per smulkią tarką sutarkuojame agurką, česnaką, pasmulkiname kalendrą. Iš tarkuoto agurko gerai išspaudžiame sultis (jų nebenaudojame) ir agurką sumaišome su česnaku, graikišku jogurtu, alyvuogių aliejumi, kalendra ir druska.

Skanaus!

Itališki bulvių virtinukai