Visuomenės veikėjų, kuriais pasitikima labiausiai, penketuke rikiuojasi esami ir buvę šalies vadovai bei politikai, siekiantys šio posto. Kaip rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ balandžio 12-26 dienomis atliktos apklausos duomenys, dabartinė prezidentė Dalia Grybauskaitė kadenciją baigia, pasitikėjimo reitinge neturėdama rimtų konkurentų. Ja pasitiki ketvirtadalis apklaustų Lietuvos gyventojų (24,7 proc.). Nors per pastaruosius du mėnesius prezidentės palaikymas 3 procentiniais punktais sumenko (vasarį pasitikėjimas siekė 27,7 proc.), artimiausią politiką šiame reitinge D. Grybauskaitė lenkia dvigubai.

Antroje pasitikėjimo reitingų lentelės vietoje su 11,9 proc. siekiančiu visuomenės pasitikėjimu rikiuojasi prezidentinėje kampanijoje prieš pirmąjį rinkimų turą pažadais ir aštriomis deklaracijomis spurtavęs premjeras Saulius Skvernelis. Jis į šią poziciją, lyginant su analogiška apklausa prieš du mėnesius, šoktelėjo iš ketvirtosios reitingo vietos (prieš du mėnesius pasitikėjimas siekė 8,8 proc.).

Trečiąją-ketvirtąją vietas dalinasi kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ir jo paramos Prezidento rinkimuose sulaukęs ekonomistas Gitanas Nausėda. Vasarį jais pasitikėjo atitinkamai 9,4 proc. ir 9,9 proc. šalies gyventojų. Pasitikėjimo reitingo penketuką užbaigia konservatorių į prezidentus keliama Seimo narė Ingrida Šimonytė. 6,1 proc. šalies gyventojų teigia, kad ja pasitiki, prieš du mėnesius tokių buvo 8,2 proc.

Tarp 10 labiausiai patikimų visuomenės veikėjų (nurodė ne mažiau kaip 3 procentai respondentų) dar pateko Kauno meras Visvaldas Matijošaitis (5,7 proc.), konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis (4,5 proc.), „valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis (4,2 proc.), Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis (3,2 proc.) ir kandidatas į prezidentus Naglis Puteikis (2,8 proc.).

Apklausoje respondentų buvo prašoma pasakyti, kuriais Lietuvos visuomenės veikėjais jie labiausiai pasitiki (pavardes respondentai minėjo patys). Iš viso 2019 metų balandžio mėnesį respondentai paminėjo 96 visuomenės veikėjus (prieš 2 mėnesius nurodė 98), kuriais jie labiausiai pasitiki. Kiek daugiau nei penktadalis (22 proc.) apklaustųjų atsakė, kad nėra tokių visuomenės veikėjų ar neatsakė į šį klausimą.

Visuomenės veikėjai, kuriais labiausiai pasitikima