Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnybos duomenimis, aktyviausi bankroto procesų iniciatoriai šių metų pirmąjį ketvirtį buvo Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba (41,3 proc.) ir Valstybinė mokesčių inspekcija (19,5 proc.), 13,7 proc. bankroto procesų inicijavo įmonių vadovai, 11,4 proc. - savininkai, po 6,1 proc. - įmonės likvidatoriai ir kiti įmonės kreditoriai bei 2 proc. - įmonės darbuotojai.

Šių metų pirmąjį ketvirtį, palyginti su atitinkamu pernai metų laikotarpiu, matyti, kad inicijuojant bankroto procesus aktyvesni buvo įmonės darbuotojai ir kiti įmonės kreditoriai (po 33,3 proc.), visų kitų iniciatorių aktyvumas keliant bankroto procesus mažėjo.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį bankroto bylos teisme buvo iškeltos 349 įmonėms (88,4 proc.), o 46 įmonių (11,6 proc.) bankroto procesai pradėti ne teismo tvarka. Šių metų pirmąjį ketvirtį, palyginti su atitinkamu pernai metų laikotarpiu, bankroto bylų teisme sumažėjo 28 proc., o ne teismo tvarka vykdomų procesų skaičius išliko toks pats, tačiau nuo visų pradėtų bankroto procesų dalis padidėjo

Per šių metų pirmąjį ketvirtį dažniausiai bankroto procesai buvo inicijuojami uždarosioms akcinėms bendrovėms (81,3 proc.) ir individualioms įmonėms (11,4 proc.). Daugiausia bankroto procesų buvo didžiųjų miestų apskrityse: Vilniaus (44,3 proc.), Kauno (17,2 proc.) ir Klaipėdos (15,2 proc.). Mažiausia bankroto procesų pradėta Marijampolės (0,5 proc.), Tauragės (1,3 proc.), Telšių (1,8 proc.), Utenos (2 proc.) ir Alytaus (2,5 proc.) apskrityse.

Šių metų pirmojo ketvirčio duomenis, palyginti su pernai metų atitinkamu laikotarpiu, pastebima, kad bankrutuojančių įmonių skaičius daugelyje apskričių mažėjo, tačiau šiek tiek daugėjo Šiaulių (8 įmonės arba 38,1 proc.),Tauragės (2 įmonės arba 66,7 proc.)ir Utenos (1 įmonė arba 14,3 proc.) apskrityse.

Nagrinėjant šių metų pirmąjį ketvirtį pradėtus bankroto procesus pagal ekonominės veiklos rūšis matyti, kad daugiausia bankroto procesų pradėta didmenine ir mažmenine prekyba (29,4 proc.), statyba (15,7 proc.), apdirbamąja gamyba (10,4 proc.), transportu ir saugojimu (9,1 proc.), profesine, moksline ir technine veikla (6,6 proc.), administracine ir aptarnavimo veikla ir apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veikla (po 5,3 proc.) užsiimančioms įmonėms, paskelbė Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnyba.