Kol kas prie jo vardo nebus jokio „HRH“ („His Royal Highness“ – „Jo karališkoji aukštybė“) ir jokio garbės titulo, nors Archie ir turi teisę į Dambartono grafo titulą – tai vienas iš jo tėvo titulų.

Pasak vieno rūmų atstovo, „Nors Jų Karališkosios Aukštybės Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė savo sūnui gali skirti pagarbumo titulus, jie nusprendė kol kas jų nenaudoti“.

Ir nors princo Williamo bei Kate Middleton trims atžaloms karalienė Elžbieta II vis tik suteikė princų bei princesių titulus, mažasis Archie gimdamas taip pat princu netapo - šį titulą atskiru įsakymu jam galėtų suteikti nebent promočiutė Elžbieta II. Bet kol kas apie tai nekalbama.

Nors mažasis berniukas, kuris yra septintas eilėje į sostą ir Sasekso kunigaikštystės paveldėtojas, jau gimė su išskirtinėmis teisėmis, jo tėvai nori, kad jis augtų kaip paprastas vaikas ir turėtų laisvę rinktis privataus asmens gyvenimą.

Jų sprendimas, kad Archie būtų tiesiog vadinamas „ponaičiu Archie Harrisonu Mountbattenu-Windsoru“ atskleidžia, kokią ateitį pora yra numačiusi savo sūnui.

„Tas faktas, kad jie nusprendė nenaudoti titulo, parodo, kad jie nori, jog jų vaikas gyventų paprasto žmogaus gyvenimą, – sako karališkoji istorikė, profesorė Kate Williams. – Kai Archie užaugs, jam greičiausiai teks ieškotis darbo. Jis nepriklausys svarbiausių karališkųjų asmenų ratui, todėl jį reikia ruošti dirbančio žmogaus gyvenimui. Jei Sandrauga sumažės, karališkiesiems asmenims bus mažiau darbo užsienyje.“

Harry‘iui artimi šaltiniai taip pat mano, kad mažajam Archie nuspręsta nesuteikti titulo dėl to, kad Harry nori apsaugoti vaiką nuo per didelio visuomenės dėmesio. Princas Harry pats visą laiką buvo žiniasklaidos dėmesio centre ir patyrė visus tokio gyvenimo trūkumus, todėl nenuostabu, kad nori apsaugoti savo šeimą. Pasak šaltinių, tai yra viena iš priežasčių, kodėl jiedu su Meghan persikėlė į Vindzorą.

Vis dėlto, nepaisant to, kad Archie neturės titulo ir nepaisant fakto, kad jis praktiškai neturi jokių galimybių kada nors tapti karaliumi, niekas negali nuneigti didelės kultūrinės Saseksų pirmagimio svarbos karališkajai šeimai.

„Jis yra pirmasis karalienės mišrios rasės anūkas, – pabrėžia profesorė K. Williams. – Šis kūdikis svarbus istoriškai. Jis atveria tiltą į daugiakultūriškumą.“

Nuotraukų albume - akimirkos, kai berniukas buvo pristatytas pasauliui:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)