M. Puidokas pridūrė, kad bet kokiu atveju nepalaikytų Ingridos Šimonytės.

- Kokios jūsų prognozės?, - žurnalistai paklausė M. Puidoko.

Džiugu, kad balsavau savo gimtajame mieste. Galvoju, kad tiek Kaune, tiek visoje Lietuvoje turiu galimybę kovoti dėl vietos antrajame ture, Nežinau, ar užteks laiko pasekti Ukrainos pavyzdžiu, kad kiltų ta banga. Tikiuosi žmonės atsirinko per debatus ir jie mato, kas yra kas.

Aš tikrai manau, kad esu vienas iš tų keturių žmonių, kurie gali patekti į antrą turą. Aš kalbu apie tuos tris lyderius, vadinamuosius sisteminius kandidatus. Aš esu iš antisisteminio bloko, kuris siūlo kitokias idėjas Lietuvai. Aš esu tas žmogus, kuris turi galimybę kautis dėl patekimo į antrą turą.

- Kaip balsavote referendumuose?

Referendumuose balsavimas buvo toks, kaip ir visada sakiau.

Kalbant apie dvigubą pilietybę, aš manau, kad neturėtume skirstyti žmonių į kaimo ir miesto, į tuos kurie gyvena tėvynę ir į tuos, kurie buvo priversti iš jos išvykti. Aš bendrauju su žmonėmis, kurie gyvena ir Londone, ir Lydse, ir Vašingtone, ir Čikagoje. Visi kalba apie tą patį, kad labi myli tėvynę ir buvo priversti iš jos išvykti ne dėl gero gyvenimo, o dėl problemų Lietuvoje, kad galėtų padėti savo giminaičiams. Aš manau, kad mes, kaip maža valstybė, turime susitelkti ir išlaikyti ryšį su tautiečiais.

Dėl Seimo narių skaičiaus yra sudėtingesnis klausimas. Aš visada sakiau, kad svarbiau yra ne kiekybė, o kokybė. Pagal mūsų tautos dydį mes galime sumažinti Seimo narių skaičių, tačiau tai nesprendžia problemos. Kaip balsavau? Neatskleisiu (…).

- Jei nepavyks patekti į antrą turą, kurį kandidatą remsite?

Favoritų tikrai neturiu. Kai jau žinosime rezultatus, bus priimti tam tikri sprendimai. Bet kokiu atveju aš tikrai neremsiu ponios Šimonytės. Kitais atvejais rinksiuos tą kandidatą, kuris mano giliu įsitikinimu yra mažesnė blogybė Lietuvai ir jos žmonėms.

- Kiek procentų balsų tikitės gauti pirmajame ture?

Mano noras ir lūkestis yra gauti dviženklį skaičių procentų balsų. Skirtingai nei kiti, neturėjau lėšų padaryti nepriklausomus ir objektyvius tyrimus. Prognozuoti taip drąsiai, kaip prieš Seimo rinkimus, negaliu.

- Kaip vertinate Naglio Puteikio elgesį?

Aš tai vertinu kaip tam tikrus politinius žaidimus. Jau nuo pirmadienio vyksta balsavimas kandidato pavardės išbraukti jau negalima. Politinės intrigos persipina su finansiniu rėmimu. Vertybės politikoje yra pamirštamos ir žaidžiama su rinkėjų jausmais. Manau, tai nėra geras pavyzdys. Tokių pavyzdžių rinkimuose norėčiau, kad būtų išvengta.

- Ar jūs negavote panašių pasiūlymų?

Su manim niekas nekalbėjo. Nebuvo susisiekimų dėl mano atsitraukimų. Žmonės su kuriais aš bendrauju Seime, kitose erdvėse puikiai žino, kad niekada nesiblaškau. Jei aš turiu tikslą aš kryptingai einu link jo. Keisti sprendimą būtų nepagarba rinkėjams.

- Ar nemanote, kad N. Puteikis galėjo gauti finansinį atlygį?

Žinote, jis nuolat deklaravo žiniasklaidai apie skolas. Taip pat apie tai, kad partijai trūko pinigų rinkimų kampanijai. Taip pat kandidatavimui į Europos parlamentą. Kolegos Seime apie tuos dalykus kalba. Akivaizdu, kad tuos dalykus išsprendė ponas Guoga.

Romualdo Ozolo vertybės buvo tradicinė šeima, tradicinė šeima, o buvusio liberalų lyderio atėjimas į sąrašo pirmąją vietą parodo, kad pinigai tapo svarbiau, nei vertybės. Labai gaila dėl šios politinės jėgos, kai dėl vieno poelgio buvo viskas nubraukta.

- Kaip vertinate kitų kandidatų galimybes?

Matau, kad žmonės vertina G. Nausėdą, dėl to kad jis yra tas kandidatas, kuris turi daug intelektualumo, nuoseklumo, nuosaikumo, kuris paprastai rinkėjams yra labai svarbus.

Kalbant apie ponią Šimonytę jos stiprybė yra koncentruotas konservatorių elektoratas. Sudėtinga teigti, kad krikščioniškas konservatorių sparnas už ją balsuos. Todėl turiu tam tikrų abejonių ar ji pateks į antrą turą.

Kalbant apie Saulių Skvernelį, mes nežinome kiek bus aktyvus kaimo regiono elektoratas, vyresnio amžiaus žmonių elektoratas, kuriems buvo bandoma įteigti, kad pensijų padidinimas yra toks svarbus dalykas. Žmonės ne visada suskaičiuoja, kokia buvo infliacija, koks kainų kilimas ir kad tas 20-40 eurų pensijų pakėlimas nėra tas dalykas, kuris spręstų skurdo ir kitas socialines problemas. Taip kad priklausys nuo rinkėjų aktyvumo.