„Buvo kreiptasi į teismą dėl motinos teisių apribojimo. Motinai neuždrausta lankytis mergytės, tačiau neturiu duomenų, ar aplankė. Mažylė šiomis dienomis jau atvežta į Telšius, ja rūpinasi laikina globėja. Mažylė gerai valgo, miega, kol važiavo iš Klaipėdos į Telšius, visą kelią miegojo“, – dalijasi Telšių vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Andrejus Pavlovskij.

Vos pagimdžiusi girtą kūdikį moteris iš pradžių nenorėjo matyti mažylės. Vos gimusiai mergytei medikai nustatė kiek per 4 prom. alkoholio. Motinai prieš pat gimdymą buvo nustatytas 2-jų prom. girtumas. Po kelių dienų vaiko teisių apsaugos specialistams moteris išreiškė norą pati auginti mažylę, tačiau atiduoti mergytės moteriai neskubama.

Moteris kurį laiką gyveno Anykščiuose. Po to persikėlė į Raseinius, vėliau – į Telšius. Medikai įtaria, kas ji visą nėštumą gėrė. Ar žinojo, kad laukiasi, moteris vis painiojosi. Teisėsauga pradėjo

ikiteisminį tyrimą pagal 137 straipsnį (sunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo, – DELFI pastaba), tačiau įtarimai jai vis dar nepareikšti.

Pati moteris vis dar siekia susigrąžinti dukrą, anot A. Pavlovskio, su ja dirbama toliau ir tęsiama atvejo vadyba. Moteris pirmagimė auga globos namuose. Ar jai pavyks auginti antrąją dukrą, kol kas A. Pavlovskij sako nenorintis spėlioti, mama bendradarbiauja.

Moteris buvo anksčiau laiko atsisakiusi gydymo, tačiau po gimdymo jos pačios būklė buvo sunki, tad po kelių dienų ji buvo grįžusi į ligoninę.