Moteris su bendraminčiais dalijasi, kad deserto gaminimas buvo gana ekstremalus, tačiau rezultatas nenuvylė – prisipažįsta, kad šviežesnio šakočio tikrai niekada nėra ragavusi.

„Visą konstrukciją susigalvojom ir nusipirkom statybos ir namų apyvokos prekių parduotuvėje vos už 6 eurus, malkelę suradom sode ir susimeistravom sistemą kepti šakočiui“, – pasakoja ji.

Šakočio tešlai reikės:
– 12 kiaušinių;
– 400g miltų;
– 200g grietinės;
– 300g sviesto;
– 300g cukraus.

Paklausta, kaip kilo idėja ant griliaus išsikepti šakotį, moteris pasakoja, kad ją įkvėpė per televizijos laidą pamatytas reportažas apie moterį, kuri kepa šakočius. „Tada man įstrigo mintis, ir dabar tiesiog galvoju, reikia ir man pamėginti. Pažiūrinėjau „Youtube“, kaip viskas turi atrodyti, ir ėmiau galvoti, kaip čia viską pasigaminti patiems“, – pasakoja ji.

Kol vyras buvo darbe, Alina viską sukonstravo pati, nes net neturėjo kantrybės laukti, kol jis sugrįš. „Aš tiesiog spirgėjau iš to noro pasigaminti pačiai. Nusipirkau tris strypelius ir du sraigtus su kilpom. Du strypelius su kilpom smeigėm į žemę, o vieną kaip skersinį užmovėm ant jų“, – dalijasi patirtimi išradinga moteris.

Pagrindas šakočiui buvo sodyboje rasta malkele – moteris nusipirko ilgą medžio grąžtą ir pragręžė ją pati.

Kepimo eiga, pasak A. Juodkienės, sudėtinga:

„Užkūrėm Miniuką Boniuką (kepsninę – red. past.) visu gazu, padėjom jį po malkele, pamauta ant strypo, kurią apvyniojome kepimo popieriumi, tada jis užsidegė, tai pervyniojom folija. Tada pusvalandį kokį vienas suka strypuką greitai, o kitas pila su šaukštu lėtai tešlą, po apačia padėjome skardą, nes labai taškosi, o paskui reikia ir iš ten dar tešlą semti ir pilti vėl ant viso jau besiformuojančio šakočiuko“.

Moteris rašo, kad baigus kepti, nuėmė visą šakotį su malkele ir paliko lėkštėje atvėsti. Iš vidaus teko apipjaustyti foliją nuo šakočio.

„Patys nelabai galim patikėti, kad išsikepėme ŠAKOTĮ“, – trykšta džiaugsmu ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)