„Didžiausią visuomenės palaikymą 2016 m. gavusi frakcija ir partneriai, pasitraukę iš valdančiosios koalicijos, tiesiog savo mandatų skaičiumi užkirstų bet kokį kelią formuoti kitą veikiančią koaliciją, todėl kitos valdančiosios koalicijos tiesiog negali būti, nes bet kokie sprendimai, atnešti į Seimą, bus tos neformalios daugumos - nebevaldančiosios - blokuojami. Taip bus politinis paralyžius“, - „Žinių radijui“ sakė penktadienį G. Paluckas.

Pasak jo, susiklosčius aplinkybėms tokie pirmalaikiai rinkimai galėtų įvykti kitų metų pavasarį.

„Tokie rinkimai galėtų būti kitų metų pavasarį, balandžio mėnesį - kol dar neprasidėjęs biudžeto formavimas. Įvykę nauji Seimo rinkimai leistų naujai išrinktai ir suformuotai daugumai bei Vyriausybe paruošti savo biudžetą“, - samprotavo socialdemokratas.

Iki tol, jo teigimu, Vyriausybės funkcijas galėtų atlikti technokratai ir specialistai.

„Matyt, realiausias variantas būtų technokratų specialistų, o ne politinių paskyrimų Vyriausybė, kuri laikinai veiktų, kol būtų suorganizuoti priešlaikiniai rinkimai“, - kalbėjo jis.

G. Paluckas tikino priešlaikinių rinkimų nebijąs, nes, jo nuomone, šiuo metu opozicijoje esantys socialdemokratai parodytų kur kas geresnius rezultatus nei 2016 m.

„Nemanau, kad rezultatai būtų tokie pat, mes tikimės didesnio visuomenės palaikymo, ir tas pokytis tikrai būtų. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl ponas Karbauskis taip nerimauja. Jis mato socdemų kilimą ir kartu savo stagnaciją. Matyt, atitinkamai tikisi, kad viską paspartinęs nesudarys galimybių socialdemokratams pasiekti maksimalaus rezultato 2020 metais Seimo rinkimuose“, - apibendrino politikas.

ELTA primena, kad „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis antradienį pranešė, kad jo vadovaujama Seimo frakcija palaiko pastarąją savaitę viešai deklaruotą sumanymą trauktis iš valdančiosios daugumos, jei iš tikrųjų Lietuvos visuomenė „valstiečiais“ nepasitikės abejuose artėjančiuose rinkimuose.

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį taip pat pabrėžė, kad, pralaimėjęs Prezidento rinkimus, trauktųsi iš Vyriausybės vadovo posto. Pasak jo, „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio deklaruota idėja pereiti į opoziciją, jei jo vadovaujamai valdančiajai partijai nepasiseks dveji rinkimai, yra pagrįsta ir, susiklosčius sąlygoms, bus įgyvendinta.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį išankstinio balsavimo metu įvertino valdančiųjų lyderių sumanymą kaip rinkiminio sezono įtampos pasekmę.