Konkurencijos tarybos išvadas patvirtinęs VAAT konstatavo, kad skleistos reklamos neatitiko Reklamos įstatymo reikalavimų, kadangi bendrovė neužtikrino reikšmingo prekių kiekio su maksimalia nuolaida, be to, dėl ilgos šių akcijų taikymo trukmės akcijų kainoms tapus įprastinėmis, reklamose nurodytos tariamos nuolaidos vartotojams sudarė sumažintų kainų regimybę. Taigi vartotojai negavo naudos (sutaupymo), kurio, atsižvelgdami į reklamų turinį, pagrįstai galėjo tikėtis, pranešė Konkurencijos taryba.

VAAT vertinimu, toks akcijų organizavimas, pratęsiant nuolaidų galiojimo laikotarpį, galėjo supainioti vidutinio vartotojo suvokimą, kad tai yra apskritai akcija, nes jos prarado laikinumo pobūdį.

Pirmosios instancijos teismo sprendimas per 30 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

ELTA primena, kad sausio 29 d. Konkurencijos taryba paskelbė, kad maitinimo tinklų „Charlie pizza“ ir „La Crepe“ skleistos reklamos, kuriose skelbta apie picoms taikomas iki 66 proc. ir iki 50 proc. nuolaidų akcijas, klaidino vartotojus, nes sudarė sumažintų kainų regimybę.

Už Reklamos įstatymo pažeidimus Konkurencijos taryba maitinimo tinklus valdančiai bendrovei „Amber Food“ iš viso skyrė baudų už 13 488 eurus.

Dviem tinklams „Charlie pizza“ ir „La Crepe“ reklamuojant picas su nuolaidomis iki 66 ir 50 proc., vidutinis vartotojas galėjo tikėtis, kad iš visų parduodamų picų maksimali nuolaida bus taikoma reikšmingam kiekiui šio patiekalo rūšių, tad, pasinaudojęs akcijų pasiūlymais, jis sutaupys.

Tyrimą atlikusi Konkurencijos taryba nustatė, kad maksimalią 66 proc. nuolaidą „Charlie pizza“ pasiūlė tik vienai rūšiai iš 39 picų asortimento. Tokia tariama akcija minėtame tinkle truko 9 mėnesius - nuo 2017 m. balandžio iki 2018 m. sausio. „La Crepe“ taip pat daugiau kaip 10 mėnesių (nuo 2017 m. gegužės iki 2018 m. kovo) reklamavo iki 50 proc. tariamas nuolaidas picoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)