R. Kurtinaitis kalbėjo, kad stebi Željko Obradovičiaus, Ettore Messinos ir Š. Jasikevičiaus darbo metodus: „Taip, jie yra labai griežti, tačiau tai duoda rezultatą. Vis dar lenkiu galvą prieš Ž. Obradovičių, su kuriuo man pasisekė dirbti kartu Madrido „Real“ komandoje. Tai geriausias treneris Europoje“.

Paklaustas, ar perėjęs į NBA Š. Jasikevičius gali mėgautis tokia pat sėkme kaip ir Senajame žemyne, R. Kurtinaitis suabejojo.

Nemanau, kad Š. Jasikevičiui verta imtis NBA vyriausiojo trenerio darbo. Jis labai talentingas, protingas, daug žadantis treneris, tačiau pirmiausiai jis turėtų išmėginti tuos vandenis ir sukaupti daugiau amerikietiško krepšinio patirties.
Šarūnas Jasikevičius

„Labai abejotina, nes NBA lygoje trenerio faktorius beveik nieko nelemia. Ten skirtingas stilius. Lygos taisyklės pritaikytos tam, kad leistų žaidėjui atsiskleisti individualiai. Jei turi žaidėjų, kurie moka žaisti vienas prieš vieną aukštame lygyje, tuomet gali tikėtis sėkmės. Europoje tokia strategija neveikia.

Turime Davido Blatto pavyzdį. Jis atliko puikų darbą Klivlande, tačiau klubas nebuvo patenkintas dėl kažkokių priežasčių. Veikiausiai dėl to, kad jis stengėsi įvesti drausmę komandoje. Kaip gali įvesti savo taisykles ir pritaikyti jas milijonieriams?

Nemanau, kad Š. Jasikevičiui verta imtis NBA vyriausiojo trenerio darbo. Jis labai talentingas, protingas, daug žadantis treneris, tačiau pirmiausiai jis turėtų išmėginti tuos vandenis ir sukaupti daugiau amerikietiško krepšinio patirties“, – sakė jis.

Priminsime, kad Š. Jasikevičius Kaune yra kalbėjęs su Klivlando „Cavaliers“ atstovu, treneris vėliau patvirtino, kad be Memfio „Grizzlies“ susidomėjimą juo rodo dar keli NBA klubai.

Treneris iš Lietuvos kalbėjo ir apie savo krepšinio filosofiją. Paklaustas, kuo remdamasis suteikia žaidėjams minutes aikštėje, jis pateikė palyginimą su orlaivių pilotais.

„Pilotai, nenuskridę tam tikro valandų skaičius, negauna pilotuoti kovinį lėktuvą. Jei nori žaisti, treniruokis. Trys ar keturios valandos buvo naudingos prieš kelis metus, kai laimėjome Europos taurę, naudingos jos ir dabar.

Pažiūrėkite, kaip mes atakuojame ir ginamės visas 40 minučių, kiek sukuriame greitų kontratakų, – kalbėjo jis. – Prisidėjau prie komandos sezono viduryje ir tuomet komandos fizinė forma nebuvo patenkinama. Dabar viskas daug pagerėjo. Krūvį sumažinome tik atėjus atkrintamosioms varžyboms.

Žinoma, galima visai nesitreniruoti, eiti ir įveikti bet kurį varžovą, tačiau tuomet starto sudėtyje reikia turėti Michaelą Jordaną, Larry Birdą, Kobe Bryantą ir LeBroną Jamesą“, – teigė R. Kurtinaitis.

„Chimki“ komanda Rusijos Vieningosios lygos ketvirtfinalyje serijoje iki 3 pergalių pirmauja 2:0 prieš „Astana“ komandą. Trečiosios rungtynės bus žaidžiamos penktadienį Nur Sultane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)