25-erių įžaidėjas šį sezoną tapo vienu iš pastebimiausių Eurolygos gynėjų. „Anadolu Efes“ komandoje per rungtynes jis vidutiniškai rinko po 12,1 taško, atliko po 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 2,2 kamuolio, o jo atstovaujama Stambulo ekipa pateko į Eurolygos finalo ketvertą.

Palyginimui, praėjusį sezoną „Žalgiryje“ V. Micičius vidutiniškai pelnė po 7,7 taško, atliko po 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 2,2 kamuolio.

„Anadolu Efes“ treniruojantis turkas Erginas Atamanas neseniai V. Micičių pavadino vienu iš labiausiai patobulėjusių Eurolygos krepšininkų. Tarsi atsidėkodamas už komplimentus, serbas taip pat išgyrė 53-ejų krepšinio specialistą ir palygino jį su buvusiu savo strategu Š. Jasikevičiumi.

„Per karjerą teko dirbti ne su vienu treneriu, patirtis visuomet būna kitokia. Tačiau E. Atamanas labai skiriasi nuo kitų trenerių dėl daugelio priežasčių. Prieš atvykdamas į Stambulą apie jį pernelyg daug negirdėjau. Tačiau susipažinęs supratau, kaip lengva su šiuo žmogumi bendrauti. Kai kurie treneriai ne visada sutinka su žaidėjų nuomone ir yra linkę laikytis savo pozicijos.

Aš manau, kad didžiausias Atamano privalumas yra tas, jog jis sugeba rasti kiekvieno iš savo krepšininkų vietą aikštelėje, jų privalumus, visada įkvepia pasitikėjimo komandai. Su tokiu požiūriu anksčiau nebuvau susidūręs.

Praėjusį sezoną žaidžiau „Žalgiryje“, vadovaujamame Jasikevičiaus – vieno iš geriausių ir talentingiausių trenerių. Jis buvo žmogus, kuris kontroliuoja absoliučiai viską. Suprantama, kad tai yra logiškas požiūris, tačiau Atamanas yra visiškai kitoks ir man tinka labiau“, – kalbėdamas su Eurohoops teigė V. Micičius.

Serbas kartu su „Žalgiriu“ pernai taip pat iškopė į Eurolygos finalo ketvertą, tačiau pusfinalyje Lietuvos čempionai neatsilaikė prieš Stambulo „Fenerbahče“ jėgą.

Dabar pusfinlayje V. Micičiui ir vėl teks susidurti su „Fenerbahče“, tik jau vilkint „Anadolu Efes“ marškinėlius. Serbas tikina gerai įsiminęs pernykštę Stambulo komandos pamoką.

„Praėjusį sezoną pusfinalyje mes pralaimėjome, kadangi Bobby Dixonas viską į savo rankas perėmė ketvirtame kėlinyje. „Fenerbahče“ pademonstravo „Žalgiriui“, kad netgi žaidėjas, neturėjęs labai svarbaus vaidmens viso sezono metu, lemiamomis akimirkomis gali žengti į pirmą planą ir nulemti mačo baigtį. Aš tikiuosi, kad „Anadolu Efes“ komandos žaidėjai savo ego sugebės nustumti į šoną ir manau, kad mes turime galimybių nugalėti „Fenerbahče“, – tikino jis.

Praėjusį sezoną žaidžiau „Žalgiryje“, vadovaujamame Jasikevičiaus – vieno iš geriausių ir talentingiausių trenerių. Jis buvo žmogus, kuris kontroliuoja absoliučiai viską. Suprantama, kad tai yra logiškas požiūris, tačiau Atamanas yra visiškai kitoks ir man tinka labiau
Vasilije Micičius

Anot V. Micičiaus, ateityje jis tikisi jėgas išbandyti NBA lygoje, nors tai ir nėra pagrindinis prioritetas.

„Aš noriu žaisti komandoje, kuriai esu svarbus, noriu mėgautis krepšiniu. Taip, NBA yra viena iš mano svajonių, bet tai nėra mano mintyse šią akimirką. Norėčiau gauti savo šansą, kai būsiu tam pasirengęs. Jeigu keliausiu į NBA, noriu ten palikti savo pėdsaką. Ir nenori ten vykti vien dėl to, kad vėliau galėčiau pasakyti: „Juk aš žaidžiau NBA“. Pamatysime, kaip bus. Dabar esu susitelkęs ties finalo ketvertu“, – tvirtino jis.

Eurolygos finalo ketvertas kitą savaitgalį vyks Vitorijoje. Viename iš pusfinalių kovos Maskvos CSKA ir Madrido „Real“, kitame – dvi minėtos Stambulo komandos.

Jau dabar aišku, kad „Žalgirį“ ketvirtfinalyje eliminavusi „Fenerbahče“ Ispanijoje žais ne pajėgiausios sudėties. Komandai toliau negalės padėti prancūzas aukštaūgis Joffrey Lauvergne, finalo ketvertą dėl traumos praleis ir traumuotas puolėjas italas Luigi Datome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)