„Pirmus tris šių metų mėnesius, kai gyventojai turi pasirinkimą - tęsti dalyvavimą kaupime ar ne, tiek pensijų kaupimo dalyvių skaičius, tiek į gyventojų pensijų kaupimo sąskaitas pervedamos sumos iš esmės nesikeitė. Ir nors yra dalyvių, sustabdžiusių įmokų mokėjimą ar nutraukusių kaupimą, juos pakeitė gyventojai, sudarę naujas sutartis arba pradėję kaupime dalyvauti aktyviau - mokėdami didesnes įmokas“, - pranešime cituojama „Sodros“ direktorė Julita Varanauskienė.

Iš 1,3 mln. pensijų kaupimo dalyvių kovą aktyviai kaupime dalyvavo ir įmokas mokėjo 810 tūkst. gyventojų - 1 proc. mažiau nei vasarį, tačiau tuo pačiu laiku jų įmokų suma padidėjo beveik 3 proc. - iki 25 mln. eurų.

Kaip pažymėjo „Sodra“, didelė dalis įmokų jau pervestos į dalyvių gyvenimo ciklo fondus, į kuriuos jau automatiškai perkeltos „INVL Asset Management“, „SEB investicijų valdymo“ ir „Luminor investicijų valdymo“ kaupimo fondų dalyvių lėšos. Šį mėnesį į gyvenimo ciklo fondus bus perkeltos likusių „Swedbank investicijų valdymo“ ir „Aviva Lietuva“ pensijų kaupimo dalyvių lėšos. Apie tai informaciją dalyviams pateikia pensijų kaupimo bendrovės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)