Vabzdys ant valstybės vadovo peties ėmė ropoti šiam kalbant per rinkimų kampanijos renginį šalies centrinėje dalyje esančiame Boholio mieste.

R. Duterte trečiadienį atvyko į šį renginį išreikšti palaikymo jo remiamiems kandidatams, dalyvausiantiems kitą savaitę vyksiančiuose kadencijos vidurio rinkimuose.

Prie prezidento atskubėjusi padėjėja bandė numesti tarakoną ant žemės rankoje laikoma popierių šūsnimi, bet tai padarė pats R. Duterte, vabzdį nubloškęs ranka.

Šis incidentas, įvykęs R. Duterte baigiant savo maždaug pusantros valandos trukusią kalbą, prezidento, panašu, neišmušė iš vėžių. Jis pajuokavo, kad vabzdys priklauso opozicinei partijai.

R. Duterte kritikai nepraleido progos socialiniame tinkle „Twitter“ pasišaipyti iš prezidento susidūrimo su tarakonu – vabzdžiu, kurį dažniausiai galima išvysti ropinėjantį šiukšlėse ar atliekose.

„Tarakonas tikriausiai suprato, kad Duterte yra didžiausia šiukšlė, kokią jam yra tekę matyti“, – rašė vartotojas, pasivadinęs @andy_crush.

„Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad pasakysiu tai, bet sakau: „Mielas tarakone, puikiai pasidarbavai, demaskuodamas tą šiukšlę“, – rašė @keeyaaraaa.

R. Duterte keliauja po šalį telkdamas paramą savo kandidatams kitą savaitę vyksiančiuose kadencijos vidurio rinkimuose, kuriuose bus varžomasi dėl maždaug 18 tūkst. vietų valdžios institucijose, pradedant vietos tarybomis ir baigiant aukštaisiais parlamento rūmais.