„Aš nemanau, kad EP rinkimai yra tie rinkimai, kurie rašo pažymį Vyriausybės darbui“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė ministras, tačiau kartu pabrėžė, kad susiklosčius aplinkybėms laikytųsi „valstiečių“ frakcijoje priimtos pozicijos.

„Aš savo poziciją išsakiau tiek taryboje, tiek frakcijoje, partijos pirmininko pozicija sulaukė daugumo palaikymo (...) Dirbti be daugumos tiesiog neįmanoma. Jeigu bus priimtas partijos tarybos sprendimas trauktis iš valdančiosios daugumos, tai akivaizdu, kad niekas neliks iš dabar esančių ministrų“, - sakė V. Sinkevičius.

Pasak jo, jei LVŽS kandidatai pralaimėtų rinkimuose ir „valdantieji“ pasitrauktų, lauktų „niūrus scenarijus valstybei“.

„(Įvyktų. - ELTA) pauzė visuose sprendimų priėmimuose. Gyvenant tokiame konkurencingame pasaulyje, dinamiškame, besivystančiame - tai būtų žala valstybei“, - teigė jis.

Paklaustas, jei vis dėlto nelaimėtų Saulius Skvernelis rinkimuose, ar jis galėtų sėkmingai dirbti su kitais kandidatais, V. Sinkevičius teigė, kad jam sunku atsakyti. Pasak jo, tai priklausytų, ar jie juo pasitikėtų bei tvirtintų jo kandidatūrą.

„Man labai sunku pasakyti, aš galiu dirbti su dabartine prezidente Dalia Grybauskaite, nes ji patvirtino mano kandidatūrą. Kiti kandidatai, aš nežinau, ar jie tvirtintų mano kandidatūrą, ir apie darbą kalbėti labai sudėtinga“, - teigė jis.

ELTA primena, kad „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis antradienį pranešė, kad jo vadovaujama Seimo frakcija palaiko pastarąją savaitę viešai deklaruotą sumanymą trauktis iš valdančiosios daugumos, jei iš tikrųjų Lietuvos visuomenė „valstiečiais“ nepasitikės Prezidento, EP artėjančiuose rinkimuose.

„Frakcija palaiko sprendimą. Du susilaikė, visi kiti balsavo „už“, - antradienį po frakcijos posėdžio žurnalistams sakė R. Karbauskis. Jis atsisakė nurodyti susilaikiusiųjų pavardes, nes tai, pasak jo, neetiška.

Premjeras S. Skvernelis antradienį taip pat pabrėžė, kad, pralaimėjęs Prezidento rinkimus, trauktųsi iš Vyriausybės vadovo posto. Pasak jo, „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio deklaruota idėja pereiti į opoziciją, jei jo vadovaujamai valdančiajai partijai nepasiseks dveji rinkimai, yra pagrįsta ir, susiklosčius sąlygoms, bus įgyvendinta.