Dėmesingumas renkantis užuolaidas būtinas dėl to, kad jas užtraukiant arba atitraukiant pavyks ne tik sureguliuoti į patalpą patenkančios šviesos kiekį, bet ir pakoreguoti pro langą atsiveriantį vaizdą arba išvis nuo jo atsiriboti. Svarbu ir tai, kad naujos užuolaidos kaipmat suteikia kambariui kitokią atmosferą, todėl jei išsiilgote naujovių, apie užuolaidas turėtumėte pamąstyti pirmiausia.

Renkantis užuolaidas svarbu atsižvelgti į tai, ką matote pro langą. Jei už jo plyti miškas, dangus arba upė, pasirinkimas turėtų būti vienoks, tačiau jei regite vien pilkus namų fasadus, teks priimti visiškai kitokį sprendimą. Norėdami paslėpti pro langą matomą vaizdą, rinkitės nepermatomas užuolaidas, o jei vaizdas džiugina, pakaks ir permatomų romanečių.

Įtakos pasirinkimui turi ir kambario bei lango vieta, taip pat tai, į kurią pusę (pasaulio šalį) žvelgia langai (juk nuo to priklauso, kuriuo dienos metu patalpa bus apšviesta saulės).

Pagrindine užuolaidų funkcija, matyt, reikėtų pavadinti galimybę koreguoti, kiek šviesos patenka į patalpą. Na o šviesos, savaime aišku, turi patekti tiek, kad namuose jaustumėtės jaukiai ir komfortiškai.
Renkantis užuolaidas nemažai lemia ir konkretaus kambario paskirtis. Trakim, ramių raštų audiniai puikiai tinka miegamajam, tačiau vaikų kambariui geriau rinktis ką nors visiškai priešingo.

Kad užuolaidos atrodytų nepriekaištingai, privalu atsižvelgti į lango formą ir dydį. Taip pat labai svarbus jų ilgis. Pavyzdžiui, grindis siekiančios užuolaidos suteikia interjerui elegancijos ir pabrėžia sienų aukštį, o pasirinkus trumpesnes, aplinka atrodys mažiau formali ir labiau šiuolaikiška.

Jei viską gerai apmąstysite, pavyks išsirinkti namus pagyvinančias užuolaidas, kuriomis prireikus galėsite atsitverti nuo nykaus urbanistinio peizažo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)