Miesto policijos vadas Ghazanfaras Ali sakė, kad sprogdinimo prie XI amžiaus Data Darbaro šventovės taikinys veikiausiai buvo policijos pareigūnai. Pasak jo, incidento metu šventovėje ir šalia jos buvo šimtai maldininkų.

Valstybinė Pakistano televizija (PTV) pranešė, kad per sprogimą žuvo mažiausiai trys žmonės, o dar 15 buvo sužeisti. Išpuolis įvykdytas šaliai laikantis musulmonų šventojo Ramadano mėnesio pasninkų.

Televizijos reportaže matyti smarkiai nuniokotas policijos automobilis, pasak pareigūnų, tapęs atakos taikiniu.

„Atrodo, kad buvo taikytasi į policijos pareigūnus, vykdžiusius savo įprastas pareigas prie Data Darbaro šventovės“, – sakė G. Ali.

Pasak jo, žuvusiųjų skaičius gali didėti, nes kai kurių sužeistųjų būklė kritinė.

Data Darbaro šventovėje lankosi daug pakistaniečių. 2010 metais per mirtininkų ataką čia žuvo daugiau kaip 40 žmonių. Dabar šventovė itin saugoma.

Lahoras yra Pakistano rytinės Pandžabo valstijos sostinė.

Vietos policijos pareigūnas Muhammadas Kashifas sakė, kad trečiadienio sprogimas galėjo būti „mirtininko ataka, nukreipta prieš saugumo pareigūnų transporto priemonę“.

„Bandome gauti daugiau detalių iš įvykio vietos“, – pridūrė jis.

Sufizmo – mistinės islamo srovės – sekėjai dažnai tampa islamistų kovotojų, tarp jų „Islamo valstybės“ Pakistane, atakų takiniais.

Islamistai sufijų šventovių lankymą ir kai kurias apeigas prie musulmonų šventųjų kapų laiko prieštaraujančiais islamui.