Per incidentą Tulūzos šiaurės vakariniame priemiestyje Blanjake 17-metis užpuolikas, paleidęs įkaites, buvo areštuotas praėjus dar porai valandų, po ilgai trukusių derybų, per „Twitter“ pranešė vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneras.

Paauglys, „kuriam beveik 18 metų, anksčiau buvo patekęs į policijos akiratį dėl smurto, ypač prieš policijos pareigūnus, apiplėšimo, taip pat dėl dalyvavimo gruodį „geltonųjų liemenių“ [antivyriausybiniame] proteste, per kurį jis buvo sulaikytas“, per spaudos konferenciją sakė Tulūzos vyriausiasis prokuroras Dominique'as Alzeari.

Pasak jo, šis jaunuolis anksčiau buvo pripažintas „pavojingu“.

Vaikinas, kurio vardas nebuvo atskleistas, popietę įsiveržė į vieną barą, dukart iššovė ir esą perspėjo, kad šaus į policininkus, jeigu jie prisiartins, nurodė D. Alzeari.

Namuose jaunuolis buvo palikęs laišką, „rodantį, kad jis yra smarkiai prislėgtas arba bent jau susirūpinęs dėl savo sveikatos būklės. Jis užsimena apie „geltonųjų liemenių“ judėjimą, bet teigia, kad veiksmai, kurių jis buvo nusiteikęs imtis, neperžengs to, kas pasirodė ne itin įspūdinga“, pridūrė prokuroras.

Blanjako merija anksčiau pranešė, kad šis incidentas nelaikomas įvykdytu iš teroristinių motyvų. Tokios pačios nuomonės laikėsi ir policija.

Užpuolikas pirmiausiai paleido baro savininkę, o neilgai trukus – ir tris kitas moteris. Pasak kai kurių įvykio liudininkų, tarp šių įkaičių buvo baro darbuotojų.

Vienas kurjeris, sakęs, kad pažįsta užpuoliko tėvą, pasakojo žiniasklaidai, jog paauglys, vardu Yanis, gyvena netoliese esančiame neturtingame rajone.

Pasak jo, policija į įvykio vietą atvežė jaunuolio motiną, tikriausiai turėjusią padėti vesti derybas.