„D. Maikštėnas, anksčiau būdamas pas mus komisijoje, negalėjo atsakyti į keletą klausimų, motyvuodamas tuo, kad tai komercinės įmonės paslaptys, kurių jis negali įvardinti. Mes, kaip ir numato laikinųjų komisijų įstatymai, kreipėmės į Seimą prašydami suteikti leidimą surengti uždarą posėdį, kuriame svarstomos komercinės paslaptys. Leidimą gavome, tai mes tiesiog užduosime tuos pačius klausimus kaip praeitą kartą“, - Eltai sakė Seimo narė Agnė Širinskienė.

Pasak parlamentarės, D. Maikštėno paaiškinimai komisijai susiję su vėjo jėgainės pirkimo-pardavimo sandoriais, bet, pasak A. Širinskienės, laikinoji komisija neskuba daryti jokių skubotų kaltinimų ar nepagrįstų išvadų.

„Mes, kaip komisija, tikrai nenorime kaltinti ir mėtytis kažkokiais išankstiniais kaltinimais. Kai bus komisijos išvada, bus atitinkamai ir įvertinta tai, ką mes dabar aiškinamės“, - teigė A. Širinskienė.

Seimas 2018 m. rugsėjo pabaigoje sudarė A. Širinskienės vadovaujamą komisiją, kuri turėtų aiškintis asmenų ar jų grupių neteisėtą įtaką politiniams procesams.

Opozicija abejoja A. Širinskienės vadovaujamos komisijos objektyvumu ir teikiama nauda. Pasak jų, komisija neproduktyvi ir užsiima tiesiog politiniu kerštavimu opozicijai. Savo išvadas komisija turėjo pateikti iki šių metų gegužės 1 dienos, tačiau jos darbas buvo pratęstas iki gruodžio 15 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)