„Su didžiuliu liūdesiu galime patvirtinti, kad vienas STEM [gamtos mokslų, technologijos, inžinerijos ir matematikos] mokyklos moksleivis žuvo“, - per „Twitter“ pranešė Daglaso apygardos šerifo biuras ir nurodė, kad auka tapo 18-metis.

Šerifas Tony Spurlockas anksčiau pranešė, kad per išpuolį Hailands Rančo mieste esančioje mokykloje buvo sužeisti iš viso aštuoni moksleiviai ir kad kelių jų būklė buvo kritinė. Dalis sužeistųjų, iš kurių jauniausias yra 15-metis, buvo operuoti.

Kiek žinoma, per incidentą mokyklos darbuotojai ir mokytojai nenukentėjo.

Policija suėmė du įtariamuosius – suaugusį vyrą ir jaunuolį. Abu jie lankė mokyklą, kurioje įvyko šaudynės. Kitų įtariamųjų nėra.

Šie du asmenys „atėjo į STEM mokyklą, nuėjo į mokyklos [pastato] gilumą ir puolė mokinius dviejose atskirose vietose“, nurodė šerifas. Jis paaiškino, kad buvo užpulta vidurinė mokykla, kur jaunuoliai mokosi paskutiniuosius ketverius metus prieš įstodami į koledžą.

„Neturime jokios informacijos apie tapusius taikiniais“, – nurodė T. Spurlockas.

Įvykio vietoje buvo rastas vienas pistoletas.

Pasak T. Spurlocko, mokykla „beveik iškart“ pranešė specialiosioms tarnybos, o policija į įvykio vietą atvyko maždaug per dvi minutes.

„Greitas atsakas“

„Turiu manyti, kad į mokyklą atvykusių pareigūnų greitas atsakas padėjo išgelbėti gyvybių“, – pabrėžė šerifas.

Valstijos centrinėje dalyje esanti Hailands Rančo STEM mokykla apima klases nuo parengiamosios iki 12-osios ir turi apie 1 800 mokinių. Ji yra maždaug už 8 km nuo liūdnai pagarsėjusios Kolumbaino vidurinės mokyklos, tapusios vienų iš didžiausių šaudynių per Jungtinių Valstijų naujausią istoriją vieta.

Po šaudynių Hailands Rančo mokykla buvo kelioms valandoms uždaryta; į įstaigą atvyko stiprios policijos pajėgos. Uždarymas buvo atšauktas apie 15 val. vietos (trečiadienio vidurnaktį Lietuvos) laiku.

Keliose kitose aplinkinėse mokyklose irgi buvo imtasi saugumo priemonių. STEM mokyklos mokinių tėvai buvo paprašyti pasiimti savo vaikus iš vietos, esančios šalia ugdymo įstaigos.

Vieno antraklasio tėvas Brianas Jonesas (Brajenas Džounsas) sakė: „Nervai labai įtempti... Ten daugybė tėvų ir verkiančių vaikų.“

1999 metais du gerai ginkluoti paaugliai Kolumbaine nužudė 12 moksleivių ir mokytoją per šaudynes, tuo metu tapusias kruviniausiu tokio pobūdžio išpuoliu per JAV istoriją.

T. Spurlockas sakė, kad vėliausių šaudynių įtariamieji anksčiau nebuvo patekę į teisėsaugos akiratį.

„Tai baisus įvykis, – sakė šerifas. – Ištirsime tai ir prisikasime iki paties dugno, kad išsiaiškintume, kaip ir kas nutiko.“