Rubriką rengs Kablys.lt skaitytojams jau gerai pažįstamas žurnalistas ir meškeriotojas Matas Jonaitis.

Matas Jonaitis laisvalaikiu žvejoja daugeliu žūklės būdų ir nuo pat mažens domisi žūklės įrankių istorija bei evoliucija. Jau 10 metų Matas yra profesionalus industrinis ir grafinis dizaineris, besispecializuojantis žūklės įrankių srityje ir dirbęs su tokiais gerais žinomais žūklės pasaulio prekiniais ženklais, kaip „Westin“, „Keitech“, „Jackall“, „SPRO“, „Varivas“, „SAGE“, „RIO“, „Reddington“, „Jaxon“.

Matas taip pat konsultavo lietuviškus prekių ženklus „Larus“ „Iron Wolf“, „Runos“ meškerių, ričių, valčių ir kitų žvejybinių aksesuarų kūrimo ir dizaino klausimais.

„Žmonės galvoja kad žūklės įrankių dizainas – tai tiks „kosmetinės“ detalės: spalva, forma ir t.t. Geras dizainas, visų pirmą, prasideda nuo geros konstrukcijos. Tik tada galima žaisti su stilistiniais sprendimais. Manau, kad „Kablio testas“ profesionaliai, be išankstinių „patinka – nepatinka“ nuostatų, parodys portalo skaitytojams, kodėl vienas žvejybos įrankis yra vertas pagyrų, o kitame gamintojams galbūt nepavyko kažko padaryti iki galo.“