Kovo 4-gegužės 3 d. Nacionalinėje mokėjimo agentūroje (NMA) buvo renkamos paraiškos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 m. programos (KPP) priemonės „Bendradarbiavimas“ veiklos sritį „Parama trumpoms tiekimo grandinėms ir vietos rinkoms skatinti vietos lygmeniu“. Paraiškų sulaukta daugiau nei ankstesniais rinkimų etapais - 16, bendra jose prašoma paramos suma sudaro 1,51 mln. eurų.

NMA primena, kad šiai KPP veiklai įgyvendinti buvo skirta 2,86 mln. eurų paramos suma, taigi daugiau nei pusė jos galės būti išdalinta paramos gavėjams. Kadangi prašoma paramos suma neviršijo skirtosios, paramos pakaks visiems paramos gavėjams, atitiksiantiems tinkamumo gauti paramą sąlygas ir reikalavimus.

Pagal KPP veiklos sritį tarpusavyje bendradarbiausiantys ir taip sudarysiantys trumpą žemės ūkio produktų tiekimo grandinę ūkio subjektai vienam projektui įgyvendinti galėjo prašyti iki 120 tūkst. eurų.

Primenama, kad paramos lėšomis bus kompensuotos ne tik verslo plano įgyvendinimo išlaidos, einamosios bendradarbiavimo išlaidos, bet ir einamosios projekto įgyvendinimo išlaidos - pardavėjo darbo užmokesčio, prekyvietės patalpų / ploto nuomos ir išlaikymo, dalyvavimo trumpalaikiuose renginiuose vietos nuomos, transportavimo.

Projektų vykdytojai turėtų nepamiršti, kad nustatytas naujas projekto priežiūros rodiklis - sukurti ne mažiau kaip vieną mažmeninės prekybos vietą (parduotuvę, mobilią parduotuvę, internetinę parduotuvę, prekybos vietą paviljone) ir ją išlaikyti iki projekto kontrolės laikotarpio pabaigos. Taip pat svarbu žinoti, jog pasirašius paramos sutartį projekto įgyvendinimo trukmė negali būti ilgesnė kaip iki 2023 m. birželio 30 d.

Pateiktos paraiškos bus vertinamos atsižvelgiant į pareiškėjų paramos paraiškoje nurodytus atrankos balus ir į su paraiška pateiktus dokumentus. Kartu bus tikrinama, ar pareiškėjas atitinka paraiškoje pasižymėtus atrankos kriterijus.

Po tinkamumo vertinimo projektai, nepriklausomai, ar jie bus įvertinti teigiamai, ar neigiamai, bus teikiami tvirtinti Žemės ūkio ministerijos projektų atrankos komitetui. Patvirtintų projektų „šeimininkai“ bus kviečiami pasirašyti paramos sutartis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)