Blogiausia tai, kad piktžolės nuolat praauga sukultūrintus augalus ir išnaudoja visas derliui skirtas maistines medžiagas iš dirvožemio. Kovojant su piktžolėmis neretai griebiamasi cheminių preparatų, nes retas daržininkas turi laiko ir kantrybės kasdien ravėti savo lysves. Todėl reikia pagreitinti procesą.

Cheminiai preparatai kenkia ne tik piktžolėms bet ir žmonėms, todėl geriau pasigaminti natūralią priemonę nuo piktžolių. Pateiksime jos receptą.

Svarbu: atminkite, kad net ir naminiai piktžolių nuodai kelia pavojų žmogaus sveikatai ir gyvybei, todėl reikėtų neužmiršti laikytis saugumo priemonių, ypač dirbant su šarminėmis medžiagomis.

Kovai su piktžolėmis naudosime acto, druskos ir vandens tirpalą. Actą ir vandenį reikia sumaišyti santykiu 1: 3,5. Į gautą tirpalą reikia įberti 2/3 stiklinės stambios druskos. Viską gerai išmaišykite. Tam, kad preparatas geriau priliptų prie piktžolių lapų, į jį reikia įpilti 1 šaukštelį indų plovimo skysčio.

Piktžoles geriausia šiuo skysčiu apipurkšti. Šią procedūrą geriausia atlikti saulėtą, nevėjuotą dieną. Poveikį pastebėsite jau po kelių valandų, o po paros visi nereikalingi augalai žus.

Vis dėlto acto tirpalas gali pražudyti ir jaunus daigus, todėl purkšti reikia labai atidžiai.

Svarbu: purškiant piktžoles acto tirpalu reikia laikytis tokių pačių saugumo priemonių kaip ir purškiant pesticidais. Būtina dėvėti specialius apsauginius drabužius, akinius, pirštines ir respiratorių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)