„Tą projektą, kuris yra finansuojamas iš ES fondų ir dėl kurio ilgainiui mums gresia tam tikros sankcijos, pažeidimo procedūra, turime vertinti objektyviai. Šiuo metu tas procesas nėra spartinamas, yra perskirstoma ir skaičiuojama, kad būtų mažiausiai pažeistas žmonių socialinis interesas“, - teigė K. Mažeika.

Jis pridūrė, kad „Natura 2000“ yra labai atsakingai vertinama, sprendimai turės būti pamatuoti kelis kartus ir tada priimtas galutinis sprendimas.

ELTA primena, kad Aplinkos ministerija balandžio 3 d. pateikė Europos Komisijai (EK) parengtą Europos ekologinio tinklo „Natura 2000“ Prioritetinių veiksmų 2021-2027 m. programą (PVP).

PVP - tai nacionalinis strateginis planavimo dokumentas, kuriame apžvelgiamos priemonės, skirtos sukurti ir palaikyti „Natura 2000“ tinklą bei su juo susijusią žaliąją infrastruktūrą, nurodomi šių priemonių finansavimo poreikiai, jos susiejamos su atitinkamomis ES programomis.

Ši programa, pasak ministerijos, yra svarbi rengiantis naujam ES finansavimo laikotarpiui, nes joje pateikta informacija apie reikiamas lėšas gamtos ir biologinės įvairovės išsaugojimo priemonėms bus remiamasi rengiant strateginius planus pagal bendrosios žemės ūkio politikos reglamentus, investicijų planus pagal sanglaudos ir regioninės politikos finansavimo priemones, įgyvendinant reglamentą dėl ES aplinkos ir klimato politikos programos LIFE.

Kaip balandžio viduryje rašė LRT.lt, Lietuva neįvykdė įsipareigojimų - nenustatė pakankamai biologinei įvairovei išsaugoti skirtų tinklo „Natura 2000“ teritorijų. Dėl to EK yra pradėjusi prieš Lietuvą pažeidimo procedūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)