Šį kartą vakarienei laikinuose namuose Italijoje valgėme vyro ruoštas šviežias Viduržemio jūros midijas, su vyšniniais pomidoriukais ir šviežiais makaronais (pasta fresco).

Vakarienė namuose: midijos

Šiam patiekalui reikės:

  • 1 kg šviežių midijų,
  • 250 g šviežių smulkių makaronų (pasta fresco),
  • apie 10 vyšninių pomidorų,
  • 50 g kietojo pecorino romano sūrio (avių pieno),
  • svogūno, kelių česnako skiltelių,
  • pipirų, žiupsnelio druskos,
  • šviežių petražolių,
  • šlakelio alyvuogių aliejaus.


Gaminimas

Nuplaukite šviežias midijas, nuvalykite nuo kiautų nešvarumus.

Supjaustytą vieną svogūną ir česnako skilteles sudėkite į pakaitintą gilią keptuvę ar puodą, pašlakstytą extra virgin alyvuogių aliejumi. Ant nedidelės ugnies pakepinkite česnakus ir svogūnus, sudėkite per pusę supjaustytus pomidoriukus.

Vakarienė namuose: midijos

Kol jie troškinsis, užvirkite šiek tiek pasūdytą vandenį makaronams. Kol makaronai virs, ant svogūnų su pomidorais sudėkite midijas, uždenkite dangčiu ir pakaitinkite 3-4 minutes arba kol midijos prasivers. Neprasivėrusias midijas išmeskite.

Vakarienė namuose: midijos

Tuomet ant midijų sudėkite išvirtus (al dente) makaronus, gerai išmaišykite, pabarstykite pipirais ir šviežiomis smulkintomis petražolėmis.

Vakarienė namuose: midijos

Patiekite giliose lėkštėse, pabarstykite tarkuotu pecorino romano sūriu. Prie tokio maisto tinka tradicinis itališkas baltas ar rožinis sausas fermentuotas vynuogių gėrimas.

Vakarienė namuose: midijos

Buon appetito!

Vakarienė namuose: midijos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)