Šį kartą vakarienei laikinuose namuose Italijoje valgėme vyro ruoštas šviežias Viduržemio jūros midijas, su vyšniniais pomidoriukais ir šviežiais makaronais (pasta fresco).
Šiam patiekalui reikės:
- 1 kg šviežių midijų,
- 250 g šviežių smulkių makaronų (pasta fresco),
- apie 10 vyšninių pomidorų,
- 50 g kietojo pecorino romano sūrio (avių pieno),
- svogūno, kelių česnako skiltelių,
- pipirų, žiupsnelio druskos,
- šviežių petražolių,
- šlakelio alyvuogių aliejaus.
Gaminimas
Nuplaukite šviežias midijas, nuvalykite nuo kiautų nešvarumus.
Supjaustytą vieną svogūną ir česnako skilteles sudėkite į pakaitintą gilią keptuvę ar puodą, pašlakstytą extra virgin alyvuogių aliejumi. Ant nedidelės ugnies pakepinkite česnakus ir svogūnus, sudėkite per pusę supjaustytus pomidoriukus.
Kol jie troškinsis, užvirkite šiek tiek pasūdytą vandenį makaronams. Kol makaronai virs, ant svogūnų su pomidorais sudėkite midijas, uždenkite dangčiu ir pakaitinkite 3-4 minutes arba kol midijos prasivers. Neprasivėrusias midijas išmeskite.
Tuomet ant midijų sudėkite išvirtus (al dente) makaronus, gerai išmaišykite, pabarstykite pipirais ir šviežiomis smulkintomis petražolėmis.
Patiekite giliose lėkštėse, pabarstykite tarkuotu pecorino romano sūriu. Prie tokio maisto tinka tradicinis itališkas baltas ar rožinis sausas fermentuotas vynuogių gėrimas.
Buon appetito!