Portugalijos žiniasklaida vėlaus pirmadienio vakaro įvykius Setubalio miesto stadione vadina „gėdingiausiais pastarųjų metų lygos istorijoje“.

Šeimininkų komanda svečiams iš Porto pralaimėjo 0:3, tačiau ryškiausiu personažu aikštėje tapo ne kuris nors iš įvarčius pelniusių futbolininkų, o principingumą parodęs pagrindinis mačo arbitras Fabio Verissimo.

36-erių teisėjas ryžtą pademonstravo įpusėjus antrajam kėliniui, kai vieną po kito iš aikštės pašalino tris šeimininkų žaidėjus – 67, 71 ir 73 min.

Pirmasis pašalinimas – vaizdo įraše:

Į šoninį aikštės arbitrą buvo mestas geležinis objektas, į vieną stadiono darbuotojų – petarda, užpulti ir susitikimo komentatoriai, svečių klubo spaudos atstovas.

Rungtynės kuriam laikui buvo sustabdytos, į pagalbą teko kviestis riaušių policiją, panaudojusią ir vadinamuosius „bananus“.

Sirgaliai futbolininkus apskritai ragino palikti aikštę ir nebetęsti mačo, tačiau „Vitoria“ žaidėjai tokiam siūlymui nepasidavė.

Visi trys įvarčiai į šeimininkų vartus krito jau prasidėjus cahosui – 69, 90 ir... 102 mačo minutę. Teisėjas F. Verissimo dėl stabdymo prie pagrindinio laiko pridėjo net 15 minučių.

Visą 15 minučių chaosą galite pamatyti čia.

Po šios pergalės „Boavista“ tarp 18 turnyro komandų užima 11-ąją vietą, o „Vitoria“ yra 14-oje pozicijoje.

Dėl nugalėtojų titulo įnirtingai varžosi Lisabonos „Benfica“ (81 taškas) ir „Porto“ (79 taškai).

Portugalijos lyga pradėjo tyrimą dėl įvykių „Setubalio stadione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)