„Priėmiau sprendimą palaikyti Ukrainos gynybos ministerijos pasiūlymą ir Jungtinių pajėgų vadu paskirti generolą leitenantą Oleksandrą Stanislavovičių Syrskį“, – sakė P. Porošenka pirmadienio susitikime su kariškiais Donecko srityje.

O. Syrskis pakeitė generolą Serhijų Najevą.

Pasak prezidento, sprendimas rotuoti Jungtinių pajėgų operacijos vadovybę buvo priimtas pasiūlius Ukrainos gynybos ministrui Stepanui Poltorakui ir ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininkui Viktorui Muženkai.

„Oleksandras Stanislavovičius sėkmingai perėjo visas pareigybes nuo būrio vado iki Generalinio štabo viršininko pavaduotojo,.. aktyviai dalyvavo antiteroristinėje operacijoje (Rytų Ukrainoje) sudėtingomis 2014–2015 metų sąlygomis. Iš pradžių buvo štabo viršininkas, vėliau vadovavo antiteroristinei operacijai sudėtingiausiomis mūsų istorijos sąlygomis“, – pažymėjo prezidentas.

P. Porošenka praėjusiais metais paskelbė apie antiteroristinės operacijos (ATO) pabaigą ir Jungtinių pajėgų operacijos pradžią rytinėse Donecko ir Luhansko srityse, kur nuo 2014-ųjų vyksta kova su prorusiškais separatistais.