„Sudaryti sąrašą sekėsi neblogai, iš visų norimų kandidatų vienintelis Šarūnas Valunta gavo traumą, todėl reikėjo keisti žaidėją vietoje jo. Manau visi žaidėjai patobulėjo, sekėme jų rezultatus. Pirmoje stovykloje bus žaidėjų, kurių pernai nebuvo, bet jie šiemet turėjo gerus sezonus – Justinas Ramanauskas, Ginas Mulevičius, Jonas Paukštė.

Pirmoji stotykla prasidės gegužės 28 dieną, turėsime šiek tiek problemų dėl besitęsiančių LKL atkrintamųjų, todėl greičiausiai keli žmonės prisijungs šiek tiek vėliau. Pasirengimo planą šiek tiek apsunkina ir vaikinų egzaminai, bet čia jau tokia dažniausia kliūtis U19 rinktinėse.

Kandidatams bus sudarytas pasirengimo planas iki atvykimo į stovyklą, tikimės, kad kandidatai išvengs traumų, atvažiuos pasirengę ir norės tinkamai atstovauti savo šalį“, – teigė Lietuvos jaunių vaikinų rinktinės vyr. treneris Gediminas Petrauskas.

Rinktinė į pirmąją treniruočių stovyklą rinksis Klaipėdoje, tada po savaitės persikels į Druskininkus, o paskutinė pasiruošimo dalis vyks Kaune. Pasiruošimo metu planuojama sužaisti mažiausiai penkias kontrolines rungtynes su Latvijos, Australijos, Rusijos ir Kinijos bendraamžiais.

Lietuviai Pasaulio čempionato kovas pradės A grupėje ir susikaus su Jungtinių Amerikos Valstijų, Senegalo ir Naujosios Zelandijos ekipomis. Į atkrintamąsias varžybas pateks visos grupės ekipos ir toliau tęs kovą aštuntfinalio etape. Lietuvos rinktinė jame susikaus su B grupės komandomis.

„Gavome stipriausią įmanomą varžovą – Jungtinių Amerikos Valstijų ekipą. Aišku, manau gerai tai, kad išvengsime jų ketvirtfinalyje, o atkrintamųjų principas mano nuomone yra geras ir visi turės šansą. Apie Naujosios Zelandijos rinktinę informacijos neturime, pradėsime ją rinkti dabar.

Senegalas irgi pavojingas varžovas, jų lyderis žaidžia Madrido „Real“ komandoje. Grupė manau yra stipri, reikės žaisti su visais, o favoritų etiketė bus klijuojama JAV rinktinei“, – ištraukus burtus sakė teigė G.Petrauskas.

Pirmoji dvikova lietuvių lauks birželio 29 dieną su Senegalo ekipa, birželio 30 lauks susitikimas su JAV, o grupės kovas devyniolikmečiai baigs akistata su Naujosios Zelandijos rinktine liepos 2 dieną.

Pasaulio jaunių vaikinų krepšinio čempionatas vyks šių metų birželio 29 – liepos 7 dienomis Heraklione (Graikija). Šiai rinktinei LKF Vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 1-8 vietas.

Rinktinės kandidatai
(žaidėjas, pirmasis treneris, pirmoji krepšinio mokykla)

Simas JarumbauskasDmitrij SemionovVilniaus KM
Klaidas MetrikisAlfredas KaniavaKlaipėdos Vlado Knašiaus KM
Tomas KuzminskasDonatas VeličkaKauno KM „Aisčiai“
Jonas PaukštėRaimundas KairysVilniaus KM
Domantas VilysAlvydas PuzelisKupiškio SM
Erikas VenskusŽydrūnas KačinskasBiržų SM
Martynas PocevičiusSigitas KrukisAlytaus SRC
Ginas MulevičiusTadas MykolaitisPanevėžio KKSC
Karolis BabušisAndrius MacijauskasKauno KM „Tornado“
Petras PiekusArimantas MikaločiusKretingos SM
Arminas ŽagelisAndrius VaicekauskasKauno A.Sabonio KC
Justinas RamanauskasTomas KentraKauno KM „Tornado“
Gediminas MokšeckasEgidijus ŽenevičiusŠ.Marčiulionio KA
Nojus MineikisAlfredas KaniavaKlaipėdos Vlado Knašiaus KM
Matas VaitkusAlfredas KaniavaKlaipėdos Vlado Knašiaus KM
Tomas BalčiūnasAlvydas PuzelisKupiškio SM
Martynas ArlauskasDalius LubysKauno A.Sabonio KC
Giedrius BergaudasJustas BražasKlaipėdos Vlado Knašiaus KM
Dovydas GiedraitisTomas KeršisŠ. Marčiulionio KA
Nedas KanclerisŠarūnas ZablockisKauno KM „Tornado“
Arnas AdomaviciusTomas KeršisŠ. Marčiulionio KA
Gertautas UrbonavičiusEgidijus ŽenevičiusŠ.Marčiulionio KA
Rokas JokubaitisRenata MartinkienėMažeikių SM
Deividas SirvydisDmitrij SemionovVilniaus KM


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)