Vaikas buvo aptiktas viename viešbutyje Valanso mieste, esančiame maždaug už 200 km nuo vietos, kur jis buvo pagrobtas sekmadienį popietę, naujienų agentūrai AFP sakė prokuroras Xavier Tarabeux.

Pasak jo, viešbutyje taip pat buvo suimtas įtariamas pagrobėjas – anksčiau jau teistas vyriškis.

Prancūzijoje suveikė dingusių vaikų paieškai skirta sistema, įkvėpta Jungtinėse Valstijose veikiančios analogiškos tarnybos „Ambert Alert“, įkurtos 1996 metais, kai Teksase buvo pagrobta ir nužudyta viena devynmetė. Pranešimą gavusi policija buvo surengusi didelio masto paieškas šalies pietuose.

„Naktį viešbutyje dirbęs sargas per televiziją pamatė įspėjimą apie pagrobimą ir iškvietė policiją“, – nurodė X. Tarabeux.

Berniukas vardu Osnachi buvo pagrobtas, kai jo motina dalyvavo Marselyje vykusiose mišiose. Vaikas „jaučiasi gerai“, jį ruošiasi apžiūrėti medikai, informavo prokuroras.

2006 metais sukurta prancūzų sistema iš viso buvo aktyvuota daugiau nei 20 kartų, o visi dingę vaikai buvo rasti nenukentėję. Visi jie, išskyrus du, buvo aptikti labai greitai.

Vėliausią kartą sistema suveikė sausio mėnesį, kai vienas tėvas pagrobė iš vaikų ligoninės pietiniame Tulūzos mieste savo kritinės būklės kūdikį.

Pagrobtas vaikas buvo surastas praėjus parai ir jaučiasi gerai. 33 metų bedarbis tėvas ir jo vyresnysis brolis buvo suimti.