Vokigano ugniagesių tarnybos vadovas Steve'as Lenzi per sekmadienį surengtą spaudos konferenciją sakė, kad palaikai buvo rasti gelbėtojams pavojingomis sąlygomis tęsiant paieškas bendrovės „AB Specialty Silicones“ gamykloje, esančioje maždaug už 80 km į šiaurę nuo Čikagos.

Jie ieškojo dviejų iš devynių darbuotojų, buvusių fabrike penktadienį vakare, kai komplekse driokstelėjo sprogimas ir įsiplieskė gaisras, visiškai nuniokojęs pastatą.

Dar vieno žuvusiu laikomo darbuotojo palaikų paieškos sekmadienį vakare buvo nutrauktos ir bus atnaujintos pirmadienį, sakoma S. Lenzi pranešime.

Po sprogimo ir gaisro vienas kūnas buvo rastas šeštadienį paryčiais. Keturi sužeistieji buvo išvežti į ligoninę; vienas jų mirė vėliau šeštadienį.

„Dauguma jų vykdomų procesų yra visiškai nepavojingi. Pats silikonas nėra pavojinga medžiaga, – pažymėjo S. Lenzi. – Šį savaitgalį kažkas pakrypo siaubingai blogai.“

„AB Specialty Silicones“ gamina specialios sudėties silikono žaliavą tokiems gaminiams kaip klijai, sandarikliai ir dangos.

S. Lenzi nurodė, kad tarnybos sprogimą ir gaisrą laiko nelaimingu atsitikimu.

„Nusikalstamų veiksmų galimybės nenagrinėjame“, – aiškino ugniagesių vadas.

S. Lenzi sakė, kad atliekant pirminį tyrimą paaiškėjo, kad darbuotojai suprato, jog iškilo pavojus, ir prieš pat sprogimą paragino kitus bėgti iš pastato.