Pasak vieno parodos iniciatorių Simono Tarvydo, „ECO ROOM“ laukia tų, kurie stengiasi gyventi draugiškai su savo aplinka, vertina natūralias medžiagas bei ieško darnios kasdienybės kūrimo idėjų. Organizatoriai stengiasi sugriauti visuomenėje paplitusią klišę, neva ekologiška gyvensena – tai gyventi apsikarsčius niekada neišmetamais skudurais tarp palūžusių prieštvaninių baldų, kaip balanos gadynės laikais. Ši paroda – galimybė kiekvienam išvysti atsakingą gyvenseną kaip šiuolaikinę, patrauklią, stilingą, sveiką gamtai ir žmogui aplinką.

„ECO ROOM“ – naujausias asociacijos EKODA projektas. EKODA yra asociacija, vienijanti atsakingai kuriančius, gaminančius ir mąstančius dizainerius bei įmones. Asociacija siekia suteikti bendradarbiavimo platformą visiems kūrėjams, siekiantiems tausoti natūralius išteklius, kuo ilgiau išsaugoti medžiagų ir gaminių vertę. Bendra visus kūrėjus vienijanti ašis yra siekis suteikti vertę daiktams arba medžiagoms, kurie iš pažiūros yra beverčiai arba atliekos: vieni naujam gyvenimui prikelia senus baldus, kiti kuria daiktus iš gamybinių atliekų, tokių kaip po masinės gamybos likusių medžiagų atraižų. EKODA gretas nuolat pildo nauji nariai.

Kaip rašoma pranešime spaudai, šiuo projektu EKODA siekia parodyti, kad pakankamai gamtai draugiško dizaino sprendimų turime ir Lietuvoje – jais būtų galima įrengti visus namus. Lankytojai galės prisėsti prie dizainerės Sandros Kilikevičienės naujam gyvenimui prikelto 60-metį skaičiuojančio sofos ir krėslo komplekto, išvysti dizaino studijos „INDI“ gaminių iliuziją – lengvus, iš perdirbto popieriaus pagamintus tarytum betoninius šviestuvą, laikrodį ir toršerą. Net augalai kambariui rinkti pagal kūrėjus vienijantį atsakingą požiūrį. Viena „Kambarinių gėlių“ studijos kūrėjų Orestos Dvarvytytės ir Aistės Jakimavičiūtės-Bikauskės aistrų – išsaugoti ir tuos augalus, kurių gyvybė kabo ant plauko.

Paroda bus atidaryta gegužės 9 d. 19 val. Žydų g. 2 įsikūrusioje džinsų parduotuvėje, Vilniuje.