„Jūs visi šiandien galite didžiuotis, visuomenei reikia paskelbti, kad socialdemokratija – nepriklausomybės, teisingumo, laisvės ir teisių gynėja Lietuvoje. Jokie dešinieji čia nieko negali padaryti. Judėjimas, kuris gimė Europoje, kuris neatskiriamas nuo Europos, mes esame kartu su Europos socialistų partija. Socialinė Europa turi būti realybė. Baziniai atlyginimai, pensijos Prancūzijoje ir Lietuvoje negali dešimt kartų skirtis. Mums reikia socialinės Europos“, – teigė V. Andriukaitis.

V. Andriukaitis sakė susirinkusiesiems, kad nei Ingrida Šimonytė, nei Gitanas Nausėda neturi nieko bendro su socialiniu teisingumu.

„Paklausykite kandidatų – vieni iš jų gelbėja makroekonomiką, tiek Gitanas Nausėda, tiek Ingrida Šimonytė deda pastangas, kad liberali finansų kapitalizmo doktrina dar kartą užgriūtų visu savo svoriu (...) Jiems svarbiausia – gelbėti makroekonomiką, nekreipiant dėmesio į mikroekonomiką. Atimti iš žmonių kišenių pinigus, pensijas – nusikaltimas (...) Pagrindas – ne BVP, o žmonių mikroekonomikos reikalai“, – sakė V. Andriukaitis.

Savo kalboje kandidatas į prezidentus negailėjo kritikos ir „valstiečių“ lyderiui R. Karbauskiui. Pasak jo, socialdemokratai nieko prieš, jei dauguma Seime „darbus pabaigtų kiek anksčiau“. Taip pat kandidatas į prezidentus teigė, kad valdančiosios daugumos organizuojami referendumai – žmonių apgaudinėjimas.

„Žaliųjų“ vadas Ramūnas Karbauskis. Netinka R. Karbauskiui žodis „žalieji“, niekaip netinka. Nes su ES „žaliaisiais“ jis turi tiek bendro, kiek ugnis su vandeniu (...) Padėkim Ramūnui Karbauskiui pasileisti ir organizuokime Seimo rinkimus kovo 11 dieną. Tai bus didžiule dovana Lietuvai, tai bus geriau nei tie du referendumai, kurie yra žmonių apgaudinėjimas, nes nėra pateikti nei pliusai, nei minusai dėl dvigubos pilietybės. (...) O referendumas dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo (...) Čia yra visiškas žmonių kvailinimas ir agitavimas, kad ateitų daugiau žmonių Saulių Skvernelį išrinkti prezidentu populistinėmis idėjomis. Agituoju dar kartą visus, ateikite į Prezidento rinkimus, bet nebalsuokite už tuos du referendumus, nes tai – žmonių apgaulė“, – sakė V. Andriukaitis.

Pasak jo, Prezidento rinkimuose jis bandys sugrąžinti socialiai teisingą Lietuvą.

„Aš džiaugiuosi, kad mane į socialdemokratiją įnešė labai anksti, ačiū savo tėvams. (...) Mums reikia parodyti, kad mes su stalinistine praeitimi neturime nieko bendro. Nuoširdžiai dėkoju už pasitikėjimą. Aš dar kartą stoju į kautynes už socialiai teisingesnę Lietuvą (...). Prezidentas yra lyderis, kuris supranta, kad žmonių gyvenimo kokybė, darbo valandos, sveikata, pensijos, atlyginimai, darželiai – tikrasis Lietuvos saugumas ir progreso matas“, – sakė jis.

Paluckas: valdantieji problemas gamina kaip triušiai pavasarį

Valdantieji „valstiečiai“ Lietuvą mėgina valdyti gąsdindami, baugindami ir ieškodami priešų, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) suvažiavime kalbėjo partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Valstiečiai-žalieji gąsdina ir baugina. Jie priešus kuria greičiau nei triušiai pavasarį. Priešais jiems jau tapo mokytojai, kultūros, socialiniai darbuotojai, medikai. Visi, kurie reikalauja teisių, oraus atlyginimo yra priešai. Tai yra policinės valstybės rizika“, - perspėjo G. Paluckas.

Anot LSDP pirmininko, kartais juokaujant pasakoma tiesa. Jis priminė premjero Sauliaus Skvernelio pasisakymą esą „alternatyva policinei valstybei yra tik kriminalinė valstybė“.

„Manau, kad premjeras tuo ir tiki. Rinkimų išvakarėse Ramūnas Karbauskis šantažuoja ir mėgina įbauginti visą Lietuvą, jeigu už jų kandidatą žmonės nebalsuos. Tai yra pats pigiausias ir amoraliausias politikos darymo būdas: skaldyk, baugink ir valdyk“, - sakė G. Paluckas.

LSDP pirmininko teigimu, valdančiųjų teiginiai apie, girdi, socialdemokratų suartėjimą su konservatoriais laužti iš piršto. „Niekada neieškau amžinų priešų. Ieškau partnerių, kurie padėtų įgyvendinti mūsų programą. „Valstiečiai“ galės būti mūsų mažesnieji koalicijos partneriai ją įgyvendinant, jei pritars mūsų programai“, - pridūrė jis.

Suvažiavime jis paskelbė, kad netrukus bus organizuojamas LSDP tūkstančio miestelių turas po Lietuvą.

„Aplankysime miestus, miestelius, pasistengsim sutelkti palaikymą įvairių visuomenės grupių aplink mūsų viziją Lietuvai iki 2024 metų, kurią esam pasitvirtinę, ir pamėginsim atgauti pozicijas 2020 metų Seimo rinkimuose“, – kalbėjo jis.

Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) reikia ieškoti priemonių, kuriuos padėtų partijai stiprėti didžiuosiuose šalies miestuose, taip pat ir partnerių socialdemokratų programinėms nuostatoms įgyvendinti, tvirtina LSDP pirmininku perrinktas Gintautas Paluckas.

„Padarę drąsius, reikalingus, o kai kada ir rizikingus sprendimus, šiandien stovime tvirtai (...) Kalbant apie ateinančius metus, šis laikotarpis turi būti tvirtėjimo ir augimo. Mes tikrai nesitaikstysim ir nebūsime priedėliu, prieskoniu ar garnyru bet kokiai koalicijai. Mes esame didžiulė, reikšminga ir politiškai stipriausia organizacija Lietuvoje ir mūsų vieta Seime turi būti adekvati“, – partijos suvažiavime šeštadienį sakė G. Paluckas.

Jis pripažino, kad partija turi daug iššūkių, o savivaldos rinkimų rezultatai didžiuosiuose miestuose socialdemokratams nebuvo palankūs.

„Tačiau vietoje to, kad taip ir paliktume, mes šiandien esame, tikiu, pasiryžę suremti pečius (...). Privalome rasti receptą, kuris leis mus išsiveržti iš to ydingo prastų rezultatų ir visuomenės pasitikėjimo stokos rato didžiuosiuose miestuose“, – pabrėžė G. Paluckas.

Šeštadienį Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) nariai susirinko į suvažiavimą, kuriame, praėjusį šeštadienį partijos pirmininku beveik vienbalsiai perrinkus Gintautą Palucką, tvirtina partijos statuto pakeitimus, rinka LSDP pirmininko pavaduotojus, tarybą ir prezidiumą.

Vilniuje vyksiančiame suvažiavime taip pat ketinama priimti rezoliucijas dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo ir pilietybės išsaugojimo referendumų.

LSDP yra didžiausia partija Lietuvoje, jai priklauso 17,6 tūkst. narių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (888)