„Viešai skelbta, kad vertybinius popierius išleidžia bendrovė „Paysera LT“, kuri turi Lietuvos banko išduotą elektroninių pinigų įstaigos licenciją, tačiau iš tikrųjų vertybinių popierių emitentas yra Lietuvos banko neprižiūrima įmonė - neseniai įsteigta bendrovė „Paysera Investment“. Taip galimai klaidinami investuotojai,“, - Lietuvos banko pranešime cituojamas Lietuvos banko Investicinių paslaugų priežiūros skyriaus vadovas Audrius Šilgalis.

Pasak jo, Lietuvos bankas nustatė, kad sutelktinio finansavimo platformos operatoriaus bendrovės „Finansų bitė verslui“ valdomoje „Desico“ interneto svetainėje (www.desico.io) siūloma investuoti į „Paysera“ plėtros planus ir nurodoma, kad „Paysera“ yra nuo 2004 m. veikianti elektroninių pinigų įstaiga. Pateikiama ir su „Paysera LT“, susijusi informacija (finansinės ataskaitos, veiklos istorija, informacija apie vadovus ir pan.), taip sudarant klaidinantį įspūdį, kad projekto savininkas yra bendrovė „Paysera LT“.

„Bendrovės „Paysera LT“ interneto svetainėje www.paysera.lt, kurioje pateikiama informacija apie šią įmonę, taip pat siūloma investuoti į „Paysera“ projektą, vėlgi sudarant klaidinantį įspūdį, kad investuotojas įsigys bendrovės „Paysera LT“, o ne „Paysera Investment“ išleidžiamus vertybinius popierius.

Lietuvos bankas perspėja investuotojus - prieš priimdami sprendimą dėl investavimo į vertybinius popierius, išsamiai susipažinkite su visa pateikta informacija ir įvertinkite visas su investicija susijusias rizikas.

„Paysera“ nesutinka

„Paysera“ įkūrėjas ir pagrindinis akcininkas, taip pat naujai įkurtos įmonės „Paysera Investment“ vadovas Kostas Noreika DELFI atsiųstame komentare teigia bnesutinkantis su Lietuvos banko nuomone.

„Sutikti su Lietuvos banko pozicija nenorėtume. Lietuvos bankas tiesiog dirba savo darbą ir siekia apsaugoti investuotojus. Tačiau mes esame ramūs – investuotojų neklaidinome.

Visų pirma reikėtų pradėti nuo to, kas yra „Paysera“. Tai yra visa įmonių grupė – „Paysera LTD“, „Paysera LT“, „Paysera Bulgaria“, „Paysera Latvia“, „Paysera EE“. „Paysera“, kaip prekės ženklas, yra naudojama visos įmonių grupės. Taip pat ir internetinis puslapis.

Nuo pat pradžių komunikavome, kad sutelktinio investavimo projekto tikslais yra kuriama nauja įmonė „Paysera Investment“. Ši įmonė, kaip ir bet kuri kita įmonė, priklauso „Paysera“ įmonių grupei. Šią įmonę kūrėme norėdami įvesti daugiau aiškumo visame investavimo projekte, apjungti tiek investuotojus, tiek iš atskirų „Paysera“ įmonių gaunamą pelną. Būtent ši įmonė bus atskaitinga prieš visus investuotojus – išleis vertybinius popierius, mokės investuotojams grąžą. Pati grąža bus skaičiuojama nuo bendro įmonių grupės pelno, tiksliau, nuo licencijuotų „Paysera“ įmonių naujų klientų pelno.

Galbūt iki galo neįsigilinusiam žmogui, informacija ir gali atrodyti sudėtinga, tačiau iš mūsų pusės visuomet stengėmės pateikti kuo aiškiau tikrai gana sudėtingos struktūros vertybinį popierių. Niekur nekomunikavome, kad vertybinius popierius išleidžia „Paysera LT“, UAB.

Šiuo metu nuodugni informacija yra pateikiama oficialiame informaciniame dokumente. Jis yra prieinamas visiems, užsiregistravusiems sutelktinio investavimo platformoje „Desico“ (valdoma finansavimo platformos operatoriaus „Finansų bitė verslui“), per kurią ir bus platinami vertybiniai popieriai. Šiame dokumente taip pat labai aiškiai pateikiama informacija, kad vertybinius popierius išleidžianti bendrovė yra „Paysera Investment“. Prieš investuojant, kiekvieno prašome atidžiai perskaityti dokumentą ir tik tada priimti sprendimą“, – teigiama komentare.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)