Mamai, kuriai trūksta poilsio

Norinčioms vienu metu suspėti visur, dažnai pritrūksta laiko sau. Šioms mamoms kosmetikos konsultantė rekomenduoja greitas grožio puoselėjimo ir atsipalaidavimo priemones. Poilsio kaukės, druskos į vonią ar eteriniai aliejai – taps puikia paskata joms stabtelti ir pasilepinti.

„Greito poveikio drėkinamosios, raminančios ar skaistinamosios kaukės spartaus gyvenimo būdo moterims – puiki išeitis atgauti žvalumą. Neskirdamos tam daug laiko, mamos galės sustangrinti ar pamaitinti veido odą. Jeigu pastebimi patamsėjimai ar paburkimai paakiuose – reikėtų rinktis kaukes specialiai paakiams.

Greitam atpalaidavimo efektui – karšta vonia visuomet gera išeitis. Su specialiai tam skirtomis druskų ar levandų, eukalipto bei arbatmedžio eteriniais aliejais SPA malonumais mamos galės pasimėgauti tiesiog namuose“, – poilsio pasiilgusioms mamoms rekomenduoja V. Bondarenko.

Sode dirbančioms mamoms

Lauko darbai mylimuose soduose ar gėlynuose – ne vienos mamos aistra. Kad jos netemdytų raumenų, sąnarių skausmai, suskeldėjusios rankos ar lūžtantys nagai, specialistė primena apie priemones, padėsiančias apsaugoti, atpalaiduoti rankų odą bei raumenis. Nagų priežiūrai pasitarnaus juos stiprinančios ir skatinančios nagų ląstelių išsaugojimą priemonės.

„Sodo darbų laikotarpiu mamoms sunku išsaugoti savo rankų švelnumą. Sausai ir labai sausai odai rekomenduojamos vaistinių augalų priemonės, pasižyminčios antiseptinėmis bei raminamosiomis savybėmis. Sudirgusios, sutrūkinėjusios, pleiskanojančios, iššutusios odos priežiūrai galima rinktis priemones su cinko oksidu. Jos kiek pasausins, šiek tiek dezinfekuos ir sudarys apsauginę plėvelę pažeistos odos paviršiuje.

Raumenų ar sąnarių skausmams mažinti padės priemonės su mentoliu. Savo šildančiu-šaldančiu efektu jos atpalaiduos pavargusias kūno vietas ir sugrąžins darbingumą“, – sodo darbų mylėtojoms priemones rekomenduoja specialistė.

Makiažą mylinčioms

Ne visos mamos laisvą laiką skiria lauko darbams. Juk yra mėgstančių pasilepinti ir aplinkinių dėmesiu, todėl susitikimas mieste su draugėmis – tam puiki proga. Atskleisti jų grožį, pasak V. Bondarenko, gali padėti vos keli raudonų lūpų ar išryškintų akių akcentai.

„Raudonos lūpos jau yra tapusios klasika. Šį sezoną vis daugiau susidomėjimo sulaukia ir ilgai išliekantys lūpų lakai. Prisotindami lūpas drėgme išlaiko ilgalaikį komfortą ir suteikia spindesio. Natūraliai putlumo efektą išgauti padeda ir vandens cirkuliaciją lūpose skatinantys blizgesiai. Dažniausiai jie būna neutralių spalvų, todėl tinka įvairaus tipo ir amžiaus moterims. Drąsesnio žvilgsnio mylėtojoms šį sezoną galima pasiūlyti ypač populiarų mėlynos spalvos blakstienų tušą“, – dekoratyvinės kosmetikos idėjomis dalijasi pašnekovė.

Saulės vonių gerbėjoms

Pirmieji saulės spinduliai vilioja kūną padailinti įdegiu. Bet po šaltojo sezono oda vis dar jautriai reaguoja į saulės spindulius. Todėl ekspertė primena priemonių nuo saulės svarbą, kurios išliks aktualios visą vasaros laikotarpį.

„Apie priemones nuo saulės kalbama nuolat, tačiau jos ypač svarbios, nes apsaugo odą nuo greitesnio senėjimo bei pavojingų odos ligų rizikos. Šiandien galima atrasti įvairių jų formų: nuo purškiamų, pritaikytų vaikams ar tepamų, iki dulksnos pavidalo.

Mūsų platumoms užtenka kremo nuo saulės su SPF 15-30 filtrais, tačiau viskas priklauso ir nuo odos tipo. Jeigu nutiko taip, kad saulės padauginote, sudirgusią odą nuraminti padės priemonės su šaldančiu efektu, alavijais ar pieno lipidais“, – pataria grožio ekspertė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)