Tai pirmasis kandidatų paieškos etapas - jo metu kandidatų atranka bus vykdoma bendradarbiaujant su aukščiausiojo lygio vadovų paieškos agentūra „AIMS International Lietuva“. Tikimasi, kad paruošiamasis etapas užtruks apie mėnesį. Konkursą pagal Lietuvos Vyriausybės nutarimą planuojama skelbti birželio pradžioje. Jį paskelbus kandidatai dokumentus per valstybės tarnautojų registrą galės teikti dvi savaites.

„Klaipėdos uostas yra strateginė valstybės įmonė, todėl ieškome kompetentingo bei aukščiausius skaidrumo standartus atitinkančio kandidato. Naujam vadovui bus keliami ambicingi tikslai, jo pareiga bus užtikrinti uosto veiklos ir infrastruktūros plėtrą, įskaitant giliavandenio uosto statybą, didinti krovos apimtis, kuo efektyviau išnaudoti turimą uosto teritoriją ir siekti kuo geriausių rezultatų. Tikimės surasti ambicingą, patyrusį ir profesionalų vadovą, puikiai išmanantį tiek Rytų, tiek Vakarų rinkas“, - pranešime cituojamas susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Išankstinė Klaipėdos uosto vadovo paieška ir atranka skelbiama, siekiant potencialius kandidatus supažindinti su keliamais reikalavimais ir išsiaiškinti, koks darbo rinkos dalyvių susidomėjimas šia pozicija. Vėliau bus skelbiamas tarptautinis konkursas, kuriame galės dalyvauti visi norintys ir kvalifikacinius reikalavimus atitinkantys kandidatai. Naujajam Klaipėdos uosto vadovui bus keliami aukšti skaidrumo reikalavimai, kadangi skaidrumas yra prioritetinis Susisiekimo ministerijos tikslas sektoriaus veikloje.

Preliminariai planuojama, kad potencialūs kandidatai, norintys pretenduoti į Klaipėdos valstybinio jūsų uosto generalinio direktoriaus poziciją, turi turėti ne mažesnę nei 5 metų vadovaujamo darbo patirtį vidutinėje ar didelėje įmonėje, ne mažiau kaip 10 metų praktinio darbo patirtį, būtų įgijęs aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Privalumais bus laikoma patirtis tarptautiniame versle ar su transporto industrija susijusioje srityje, rusų ir anglų kalbos žinios. Atrankų metu bus vertinama kandidatų infrastruktūrinių projektų vystymo patirtis, įmonės strategijos rengimo bei įgyvendinimo žinios, šiuolaikinio verslo principų išmanymas, verslo valdymo žinios, kompetencija ir nepriekaištinga reputacija.

ELTA primena, kad buvęs direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus iš pareigų atleistas kovą.

Kaip anksčiau skelbė LRT Tyrimų skyrius, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, su kuria A. Vaitkus kandidatavo į Klaipėdos miesto mero postą, rinkimų kampaniją rėmė Klaipėdos uoste veikusių įmonių atstovai.

Kovo 25 dieną susisiekimo ministras Rokas Masiulis pranešė atleidžiantis A. Vaitkų iš pareigų. Jis tai motyvavo tuo, kad A. Vaitkus, dirbdamas Klaipėdos uosto vadovu, negalėtų būti objektyvus uoste veikiančių įmonių atžvilgiu.