Priežastis – daugiau nei paprasta.

Pradėkime nuo to, kad normalių žmonių – verslininkų, direktorių, mokytojų, teisininkų, kitų aukštąjį išsilavinimą turinčių žmonių tai nepalies. Jie jei ir dirbs 12/6, tai dėl savų priežasčių, ne dėl įvestos naujos tvarkos.

Na, o visokie medkirčiai, šlavėjai, kasininkai, darbininkai, krovėjai – lai pluša. Ne tik daugiau uždirbs, bet ir mažiau girtaus, valkataus. Kodėl visokie intelekto nesužaloti „sugyventiniai“ per „Farus“ lupa kits kitą, girti kviečia policiją ir kliedi? Ogi neturi ką veikti... Jie ką, laisvalaikiu į kiną, teatrą, biblioteką vaikšto? Vaikučius į parkelius vedasi? Su draugais prie arbatos savo indėlį į Lietuvos ateitį svarsto? Į vakarinius kursus vaikšto? Ne. Jų gyvenimas – pavalgyt, pa*ikt, pa*ist, pamiegot. Viskas. Kad padarytų pirmą ir paskutinį, reik trupučio pinigų. O daugiau – tuščios geldos.

Ar ne protinga būtų sumažinti tokių veikėjų destrukciją penktadienio vakarais?.. 12 valandų atidirbę, sekmadienį jokių blogų minčių neturėtų. O ir Lietuvos ekonomika kiek pakiltų!

Aišku, čia, kaip sakiau, tik teoriniai pasvarstymai.

O gal?..

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.